Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iστορική εξέλιξη γραμμών τρόλεϊ Αττικής
#83
(04-09-2015, 04:46 PM)manos66 Έγραψε: Αν μου επιτρέπεις, κάποιες παρατηρήσεις:
Η 7 ξεκίνησε τη λειτουργία της ως 7 Περιφερειακή Λεωφ. Αλεξάνδρας και στην ουσία ήταν δύο γραμμές σε μία, καθώς τα τρόλλεϋ της 7 είτε ανέβαιναν την Αλεξάνδρας και κατέβαιναν τη Β.Σοφίας, είτε κατέβαιναν την Αλεξάνδρας και ανέβαιναν την Ακαδημίας. Δεν νόμιζω ότι χρησιμοποιήθηκε ποτέ η Βασ. Κωνσταντίνου για τη διαδρομή τους, η οποία θεωρώ πως δεν άλλαξε ποτέ. Τη χρονιά που λειτούργησε η 4 Κυψέλη-Αγ. Αρτέμιος, η 7 απέκτησε διπλή αρίθμηση με αποτέλεσμα η 7 Πανεπιστημίου Λ. Αλεξάνδρας να ανεβαίνει την Αλεξάνδρας και η 8 Λ. Αλεξάνδρας Ακαδημίας να την κατεβαίνει. Ως αξιοπερίεργο να σου αναφέρω ότι για ένα πολύ μικρό διάστημα, δρομολόγια στην αρχική 7 εκτελούσαν και κάποια Φιατάκια από το 20 του Πειραιά.

Αυτό το γνωρίζω κι εγώ, ότι υπήρξαν αρχικά δύο γραμμές 7, μία δεξιόστροφη και μία αριστερόστροφη, απλά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τα έγραψα αυτά και δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να το διορθώσω. Επειδή συνεχώς ανακαλύπτω καινούρια πράγματα για την ιστορία των γραμμών, κανονικά θα έπρεπε τώρα να ξαναγράψω όοοολες τις γραμμές από την αρχή, με τις διορθώσεις και τις παραπάνω πληροφορίες που γνωρίζω, αλλά το έργο μου φαντάζει ΤΙΤΑΝΙΟ!!! Big Grin Όσο για την εναέριο της Βασ.Κωνσταντίνου, αυτό που ξέρω είναι ότι αρχικά είχαν σχεδιαστεί οι γραμμές να περνάνε από το Στάδιο, αλλά αυτό τελικά δεν υλοποιήθηκε. Ε το συνδύασα αυτό με την εναέριο που υπήρχε πριν το 10 επί της Βασ.Κωνσταντίνου κι έβγαλα το συμπέρασμα ότι ξέμεινε από τότε! Μπορεί και να μπήκε πολύ αργότερα ως υπηρεσιακή ή κάτι ανάλογο, δεν το γνωρίζω! Παρ 'όλο όμως που οι πληροφορίες μου έλεγαν πως - ακόμα κι αν σχεδιαζόταν κάτι τέτοιο - οι γραμμές δε διήλθαν ποτέ από το Στάδιο, έχω στα χέρια μου μια πολύ καθαρή φωτογραφία με το 7 να ανεβαίνει τη Σταδίου!!! Κι επειδή μου φαινόταν πολύ χλωμό να ανέβαινε το 7 από Σταδίου τη Βασ.Γεωργίου κι από εκεί τη Βασ.Σοφίας, (άλλωστε δε γνωρίζω να υπήρχε ποτέ εναέριος στη Βασ.Γεωργίου) φαντάστηκα ότι όντως για ένα μικρό χρονικό διάστημα δρομολογήθηκαν από Βασ.Κωνσταντίνου.

(04-09-2015, 04:46 PM)manos66 Έγραψε: Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 4 ήταν να πηγαίνει από την πρώτη κιόλας μέρα στην Άνω Κυψέλη. Όμως, η εναέριος δεν είχε ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα τα τρόλλεϋ να τερματίζουν στην πλατεία Κυψέλης, μαζί με το 2. Ενδεικτικό ήταν πως στα πάνια -τότε- ρολό των δρομολογίων είχαν καλύψει προσωρινά το Α. (από το Α. Κυψέλη) με λευκό πανί, το οποίο ξεκόλλησαν όταν τελικά η γραμμή πήγε στο σημερινό της τέρμα. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με το 13 (η εναέριος δεν είχε ολοκληρωθεί) όπου με προσωρινή επικάλυψη "Πατήσια" επάνω στα πάνινα ρολό κάλυπταν το ήδη τυπωμένο "Πλ, Παπαδιαμάντη".

Αυτό είναι εξαιρετική πληροφορία, δεν είχα ιδέα! Εννοείς όταν κυκλοφόρησε το 4 με δικό του αριθμό ως "Κυψέλη-Αγ.Αρτέμιος" ή πιο πριν που κυκλοφορούσε ως τοπικό του 2 και διαδρομή "Κυψέλη-Πλ.Πλαστήρα;" (και μετά "Κυψέλη-Προφ.Ηλίας")

(05-09-2015, 04:10 PM)manos66 Έγραψε: Το 18 σύντροφοι πήγαινε από Αχαρνών, κοινή διαδρομή με το 6 μέχρι το μουσείο και μετά με του παλιού 5 μέχρι παιδική χαρά στο Κουκάκι.

Είσαι σίγουρος;; Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι δημιουργήθηκε αρχικά ως 18: Αθήνα-Ν.Φιλαδέλφεια με αφετηρία μαζί με το 6 και μετά επεκτάθηκε στο Κουκάκι. Αν ήταν λοιπόν αρχικά "Αθήνα-Ν.Φιλαδέλφεια" και διερχόταν κι αυτό από Αχαρνών, ποιος ο λόγος για ξεχωριστή αρίθμηση; Δε θα ήταν απλούστερο να πάρει κι αυτό τον αριθμό 6; Άλλωστε και το αρχικό τέρμα του 6 στην Αγ.Τριάδα ήταν. Επίσης έχω την εντύπωση ότι είχα δει ξεχασμένες πινακίδες με το 18 στη Χαλκίδος, αλλά χωρίς να 'μαι και 100% σίγουρος! Εκτός κι αν κάνω λάθος και δημιουργήθηκε κατευθείαν ως "Κουκάκι-Ν.Φιλαδέλφεια" οπότε θα είχε και νόημα μια διακεντρική σύνδεση του άξονα Καλλιθέας με τον άξονα Αχαρνών!
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Iστορική εξέλιξη γραμμών τρόλεϊ Αττικής - από pvuccino - 08-09-2015, 08:16 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)

#
Reset
R
G
B
H
S
B
SAVE