10-03-2014, 03:56 PM
(10-03-2014, 02:52 PM)Vasilis21 Έγραψε: και γω αγαπω το μετρο αλλα εχω να το χρησιμοποιησω πολυ καιρο λογο του οτι εχω καρτα των 20Ε
Όχι μόνο εσύ, και ο υποφαινόμενος προτίμησε την ετήσια των € 200 και όχι αυτήν των € 450. Παρ' ότι είμαι όλη μέρα στους δρόμους, κάθισα και υπολόγισα την - κατά μέσο όρο - χρηση των ΜΣΤ που κάνω. Άντε να είναι 1 -2 φορές τη βδομάδα. Όπως και να το κάνω, δεν μου έβγαινε η διαφορά. Προτιμώ να δίνω το € 1,40 μια στο τόσο (με το οποίο ούκ ολίγες φορές προλαβαινω και να γυρίσω) παρά να σκάσω € 250.
Εξ άλλου, για τη βασική μου διαδρομή (Ζωγράφου/Ιπποκράτους - Πειραιάς Δημοτικό Θέταρο) υπάρχουν καλές εναλλακτικές με λεωφορεία/τρόλλεϋ με απώλεια χρόνου το πολύ 7-8 λεπτά. ,
Πολλές φορές μάλιστα, η επιστροφή από Πειραιά προς Ιπποκράτους με 229/Β2 βγαίνει στους ίδιους χρόνους που θέλει ο συδυασμός λεωφορείο/ΗΣΑΠ από Φάληρο/Μετρό μέχρι Πανεπιστήμιο.
Θα μου πείτε, στρεβλό το σύστημα; Θα συμφωνήσω. Αλλά, μεχρι να γίνει χιλιομετρική η χρέωση, το εκμεταλλεύομαι κι εγώ προς συμφέρον μου.