Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα
#5
Από την ''Έκθεση Πεπραγμένων 2013 (9-μηνο)'' που εκπονήθηκε από τον ΟΑΣΑ (ποσταρισμένη εδώ απο τον mercedes elbo), μαθαίνουμε τα εξής για τις Λεωφορειολωρίδες:

-σελίδα 16-
Σύναψη:Επίσης μελετάται η εφαρμογή ΑΛΛ στην Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Καλλιρρόης στην κατεύθυνση προς Φάληρο, μήκους 800μ. περίπου. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μετρήσεις πεδίου και τα τοπογραφικά διαγράμματα.

Παράλληλα επικαιροποιείται η μελέτη αποκλειστικής λωρίδας λεωφορείων στην Λ.Θησέως στην Καλλιθέα και ξεκίνησε η μελέτη εφαρμογής στην οδό Π.Τσαλδάρη /Αναπαύσεως (Δ.Περιστερίου).

-σελίδα 17-
Σύναψη:Επέκταση Τραμ στο κέντρο του Πειραιά

Αντίστοιχα ο ΟΑΣΑ συμμετέχει στις ομάδες εργασίας που ασχολούνται με την υλοποίηση του έργου επέκτασης του τροχιόδρομου στην περιοχή του Πειραιά. Σ’ αυτό το έργο προβλέπεται η δημιουργία αποκλειστικού λεωφορειόδρομου στην οδό Τσαμαδού αλλά και εφαρμογή λωρίδας λεωφορείων αντίθετης ροής στην οδό ΙΙας Μεραρχίας στο τμήμα Ακτή Μιαούλη-Ηρ. Πολυτεχνείου αλλά και στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών ΙΙας Μεραρχίας και Τσαμαδού.

Αρκετή εντυπωση μου προκαλει η θέσπιση ''αποκλειστικού λεωφορειόδρομου'' στην Τσαμαδού, σε δρόμο που σήμερα δε διέρχεται καμία λεωφορειακή γραμμή. Μήπως με τα έργα του Τραμ στον Πειραιά θα εκτραπεί η κυκλοφορία των λεωφορείων απο τη Τσαμαδού και τη Καραολή & Δημητρίου? Είδωμεν...
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα - από N1Ellinikou - 10-12-2013, 03:00 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)