Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ημερησία] ΕΛΒΟ: Μονόδρομος η στήριξη από τους μετόχους
#2
Στις καλένδες πάει το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Της Άννης Καρολίδου

Επί τέσσερις και πλέον ώρες συζητούσαν οι μέτοχοι της ΕΛΒΟ το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να ληφθεί η όποια απόφαση κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Η διοίκηση της εταιρείας, δεν έχει μέχρι αυτή την ώρα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ούτε έχει ενημερώσει για την ημερομηνία επαναληπτικής συνέλευσης. Το θέμα της αύξησης επείγει για την ΕΛΒΟ λόγω των μεγάλων οικονομικών πιέσεων που δέχεται η ΕΛΒΟ από πλευράς Τραπεζών, προμηθευτών και πρώην εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς όμως να πάρουν αποζημίωση.

Η εταιρεία, αντιμετωπίζει διαταγές πληρωμών, δικαστικές διεκδικήσεις και λειτουργικά προβλήματα, τα οποία την οδηγούν στο μη περαιτέρω. Επιβάλλεται η χρηματοδότησή της, κάτι που με την παρούσα μετοχική σύνθεση σημαίνει ένα πράγμα και μόνο, ότι το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να βάλει κεφάλαια σε μία γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να μπει στην εταιρεία ιδιώτης επενδυτής, εγχείρημα που είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν με τον όμιλο Μυτιληναίου, αλλά το οποίο στην πορεία των εξελίξεων αποδείχθηκε αποτυχημένο, γιατί δεν επετράπη στην ΕΛΒΟ να λειτουργήσει με καθαρά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, χωρίς από την άλλη να υπάρξει ομαλή ροή έργων για τις ένοπλες δυνάμεις.

Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου παραπέμπεται για τις καλένδες, με την επόμενη κυβέρνηση να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της βιομηχανίας που έχει οδηγηθεί, δίχως υπερβολή, σε αδιέξοδο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Voria.gr] ΕΛΒΟ: Συζητούσαν για ώρες αλλά δεν αποφάσιζαν - από Konstantinos MercedesBenz - 27-04-2012, 09:01 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)