Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Τρεις νεκροί σε προσάραξη κρουαζιερόπλοιου κοντά στην Τοσκάνη
#4
Συνεχίζονται οι έρευνες

Δυο ηλικιωμένους άνδρες νεκρούς στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, εντόπισαν οι δύτες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή. Οι δυο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια γιλέκα, βρέθηκαν σε καμπίνα, στο πίσω μέρος του βυθισμένου τμήματος του κρουαζιερόπλοιου.

[Εικόνα: newegolarget11015402177.jpg]

Στο μεταξύ, η συγκινητική ιστορία του 57χρονου ιταλού, μέλος του πληρώματος που διασώθηκε από το ναυάγιο του Concordia, κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο διασωθείς αποκαλείται ήδη «ήρωας» από τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς σύμφωνα με όσα διηγήθηκε στην μητέρα του, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει όσους περισσότερους επιβάτες μπορούσε, σε αντίθεση με τον καπετάνιο που όπως όλα δείχνουν, εγκατέλειψε πρόωρα το κρουαζιερόπλοιο.

«Ήλπιζα πάντα στην διάσωσή μου, έζησα 36 εφιαλτικές ώρες» ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο 57χρονος Τζιαμπεντρόνι, ο οποίος μιλώντας τηλεφωνικά με την μητέρα του, της περιέγραψε πως βοήθησε να σωθούν δεκάδες άνθρωποι.

«Του μίλησα σήμερα, μου είπε ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους να μπουν στις σωσίβιες λέμβους. Ήταν μεσάνυχτα. Στη συνέχεια πήγε να ελέγξει αν είχε μείνει κανείς μέσα στις καμπίνες. Όμως γλίστρησε και έσπασε το πόδι του, μένοντας έτσι εγκλωβισμένος.»

[Εικόνα: newegolarget11015402177.jpg]

Πάνω σε ένα φορείο, ο τραυματισμένος Μ. Τζιαμπεντρόνι, απομακρύνθηκε με ελικόπτερο από το ναυάγιο. Η διάσωσή του αποδείχθηκε δυσκολότερη από ότι αναμενόταν αρχικά, λόγω του ότι μεγάλο μέρος της περιοχής όπου είχε παγιδευτεί, βρισκόταν κάτω από το νερό, ενώ υπήρχαν και επικίνδυνα υλικά που δυσχέραιναν την πρόσβαση.

Πριν την θεαματική διάσωση του ιταλού, είχαν ανασυρθεί ζωντανοί δυο επιβάτες του Costa Concordia, περισσότερες από 24 ώρες μετά την προσάραξή του κοντά στο νησί Τζίλιο, στα ανοιχτά της Τοσκάνης.

[Εικόνα: newegolarget11015402172.jpg]

Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Νότιο Κορέα που επέλεξε το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο για το μήνα του μέλιτος. Οι δυο νέοι - 29 ετών- έγιναν αντιληπτοί αργά το βράδυ του Σαββάτου από τους διασώστες που άκουγαν τις φωνές τους και κατόρθωσαν να τους φθάσουν λίγες ώρες αργότερα στην καμπίνα όπου είχαν εγκλωβιστεί. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους.

Δύτες εξακολουθούν να ερευνούν τα βυθισμένα τμήματα του πλοίου για την ανεύρεση επιζώντων. καθώς κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων έχει πλέον μειωθεί σημαντικά. Αφού έγιναν οι σχετικές διασταυρώσεις, διαπιστώνεται ότι αγνοούνται 11 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος».

[Εικόνα: newegolarget11015402162.jpg]

Οι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό είναι τρεις: δυο γάλλοι τουρίστες (Francis Serve και Jean-Pierre Micheaud) και ένας περουβιανός ναυτικός ονόματι Thomas Alberto Costiglia.

Ο Τζιάνι Ονοράτο, πρόεδρος της Costa Cruises δήλωσε ότι το κύριο μέλημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας είναι να παράσχει κάθε βοήθεια στους επιζήσαντες και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

[Εικόνα: newegolarget11015402173.jpg]

Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει με βεβαιότητα τι έχει συμβεί, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, φαίνεται ότι σημειώθηκε μπλακάουτ όταν το κρουαζιερόπλοιο χτύπησε «ένα μεγάλο βράχο».

«Θα συνεργαστούμε με τις ιταλικές αρχές με πλήρη διαφάνεια» για την κατανόηση των αιτιών του δυστυχήματος, δήλωσε ο Ονοράτο, τονίζοντας ότι η εκκένωση του πλοίου δεν μπορούσε να γίνει με ομαλό τρόπο εξαιτίας της κλίσης του Costa Concordia που συνέβη πολύ γρήγορα.

[Εικόνα: newegolarget11015402174.jpg]

Οι ειδικοί εξετάζουν μια προς μια τις καμπίνες, για να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξε πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές κλειδαριές μετά το μπλάκαουτ που ακολούθησε την προσάραξη. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανό ορισμένοι επιβάτες να μην μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν από τις καμπίνες τους.

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Έθνος] Πέντε οι νεκροί στο ναυάγιο του Concordia - από Konstantinos MercedesBenz - 15-01-2012, 09:48 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [In.gr] Τρεις νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κεντρική Γερμανία nikolas86 0 1.685 13-04-2012, 01:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikolas86
  [Πρώτο θέμα] Τρεις νεκροί απο εκτροχιασμό τρένου στον Καναδά GeorgIrisbus 0 1.694 27-02-2012, 01:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)