Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[The best] Και για επιβάτες πλέον η γραμμή Κόρινθος - Πάτρα - Κατάνια - Γένοβα
#13
(02-11-2011, 11:47 PM)chrispan Έγραψε: Ελεγχος ταξιδιωτικων εγγραφων γινεται και στην Κορινθο. Για μεταναστες προσεχως οταν θα γεμισει και το λιμανι της Κορινθου απο αυτους.

Οσο δε για τους περιορισμους στην ταχυτητα των πλοιων (που κανενα δεν αναπτυσσει μεγιστη παρα μονο επιχειρισιακη) ειναι λογικο να επιβαλλονται περιορισμοι. Στην περιπτωση του Σαρωνικου δε μονο "βλακωδες" δεν ειναι (χρησιμοποιεις βαρυ χαρακτηρισμο μην μπαινοντας καν στον κοπο να τον τεκμηριωσεις κατι το οποιο συναδει μεν με το "υφακι" του γραψιματος σου αλλα δεν προσφερει απολυτως τιποτα) διοτι ο κυματισμος ενος τετοιου σκαφους προκαλει σημαντικα προβληματα τοσο σε παραπλεοντα σκαφη οσο και σε υποδομες. Για τον Κορινθιακο νομιζω - δεν ειμαι σιγουρος - οτι υπαρχουν και εκει οπως και στις περισσοτερες κλειστες θαλασσες.

Κανένα υφάκι δεν έχω. Απλά τυχαίνει να ταξιδεύω χρόνια με πλοίο, διαβάζω επίσης ναυτιλιακό τύπο και συνεπώς έχω μια άποψη την οποία ευχαρίστως να στην παραθέσω.

Περιορισμοί ταχύτητας επιβάλλονται μόνο σε κλειστούς κόλπους, λιμάνια κλπ. Στο Σαρωνικό, που το πλάτος μεταξύ Σαλαμίνας & Γλυφάδας είναι αρκετά χλμ. δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ζημιά σε υποδομές ή οποιαδήποτε άλλη επίπτωση από απόνερα. Σίγουρα όταν πληρώνεις εισιτήριο ταχυπλόου, θέλεις να φτάσεις γρήγορα και όχι μαζί με ένα αργό πλοίο. Δεν είπε κανείς ότι τα πλοία μέσα σε ένα λιμάνι θα τρέχουν, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα, πρέπει να μπορούν "να τα δίνουν όλα" (εννοώ σε θέμα ταχύτητας) αν και εφόσον θέλουν ή χρειάζεται.

Πήγαινε σε ένα σημείο της Αττικής ακτογραμμής ανάμεσα Άλιμο και Βουλιαγμένη, σε ώρες που εισέρχονται ή εξέρχονται πλοία στο λιμάνι του Πειραιά και να σαι σίγουρος ότι τυχόν κύμα, θα προέρχεται από καιρικές συνθήκες και όχι από τα πλοία. Επιπρόσθετα, επειδή έχω κολυμπήσει αρκετές φορές σε παραλίες του Σαρωνικού, δεν έχω βρεί πρόβλημα με απόνερα πλοίων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκες με μια άποψη που κατατέθηκε. Θεωρώ πως δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός "βλακώδες", υπερβολικός μπορεί.
Τα πλοία κινούνται το τελευταίο διάστημα με υπηρεσιακή ταχύτητα, κατά βάση για λόγους κόστους καυσίμου.

Αν βγήκα off-topic ζητώ συγνώμη από τη διαχείριση του ιστότοπου.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [The best] Και για επιβάτες πλέον η γραμμή Κόρινθος - Πάτρα - Κατάνια - Γένοβα - από ELBO O405GN - 03-11-2011, 11:42 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)