Αξιολόγηση Θέματος:
  • 12 Ψήφοι - 2.17 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόγραμμα Δρομολογίων ΟΣΥ
Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(19-07-2019, 02:12 AM)amoran Έγραψε: Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.
Όσον αφορά την περιοχή μου Ηλιούπολη η συχνότητα είναι σαφώς χειρότερη απο πέρυσι..θυμάμαι πριν μερικά χρόνια σε Θ1 και το 237 με 5 οχήματα στην αιχμή τώρα που μετα βιας έχει 3 ενώ κάποιες μέρες μένει ακόμα και με 2 μέχρι τις 11-12 το πρωί. Το ίδιο και οι παρεμφερείς γραμμές τριγύρω, βλεπε 140 που κάποιες μέρες έχει δρομολόγια ανα μια ώρα ενώ επι Ελληνικού είχε πλήρη δρομολόγηση.
Και αν πάμε σε υπόλοιπες γραμμές το Α2 το χουν ξεφτιλίσει για καλοκαίρι που κανονικά είχε ανα 10’ στο Θ1. Το Α1 πάντα είχε νταλίκες απο Ράλλη καλοκαίρι και τώρα στοιβάζεσαι στο ιρις.
Το μόνο καλό σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα με τον κλιματισμό στις γραμμές της Ράλλη και δεν βλέπουμε τις τραγικές περιπτώσεις με τις βασικές γραμμές να μην μπορούν να βγάλουν νταλίκες ή να δανείζονται απο άλλα αμ/σια.
Σε γενικές γραμμές η δρομολόγηση κάθε χρόνο και μειωπνεται. Το Μπραχάμι αδυνατεί να βγάλει τόσες γραμμές, η Ανθούσα έχει δώσει αρκετές και τα βγάζει κάπως πέρα και η Ράλλη σασφώς βελτιωμένη απο πέρυσι αλλά με αρκετές ελλείψεις ακόμα.
Ας ευελπιστούμε μέσα στην επόμενη 2ετιια-3ετία να γίνουν προσλήψεις οδηγών και προμήθεια λεωφορείων μήπως αρχίσει και αποκτήσει η συγκοινωνία μια είδους αξιοπιστία.
Απάντηση
Από αύριο Δευτέρα 22/7/19 ξεκινά η εφαρμογή του Θερινού ΙΙ.
Απάντηση
12/8 με 19/8 θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης σύμφωνα με την τηλεματική.
Απάντηση
(10-08-2019, 11:40 PM)Giannis Έγραψε: 12/8 με 19/8 θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης σύμφωνα με την τηλεματική.
Πάνε να βγάλουν όλη τη βδομάδα πρόγραμμα κυριακής..δεν έχουν ουτε καν το έλεος να τηρήσουν τα πρώτα δρομολόγια. Αυτό πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι συγκοινωνίες; Καλύτερα ας το κλείσουν το μαγαζι..
Απάντηση
(12-08-2019, 05:03 AM)georgio Έγραψε: Πάνε να βγάλουν όλη τη βδομάδα πρόγραμμα κυριακής..δεν έχουν ουτε καν το έλεος να τηρήσουν τα πρώτα δρομολόγια. Αυτό πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι συγκοινωνίες; Καλύτερα ας το κλείσουν το μαγαζι..

Πρόγραμμα Σαββάτου εφαρμόζεται όπως και πέρσι αυτή την εβδομάδα. Και μην ξεχνάμε σε σχέση με πέρσι υπάρχουν αρκετά λιγότεροι οδηγοί αφού πέραν των προβλεπόμενων συνταξιοδοτήσεων που υπάρχουν πάντα τον τελευταίο χρόνο πολύς κόσμος πήρε μετάταξη σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Σχολές, Κέντρα Υγείας... Τα ίδια συμβαίνουν και στη ΣΤΑΣΥ..
Απάντηση
Σύμφωνα με την τηλεματική το πρωτο δρομολόγιο του 237 σήμερα έγινε 6:10. Γνωρίζει κάποιος αν όντως ισχύει;
Απάντηση
(19-07-2019, 02:12 AM)amoran Έγραψε: Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.

Αυτο ειναι οντως αληθεια. Πχ εγω πρωτοξεκινησα περσι να καταγραφω τα προβληματα στο 164 , που Κυριακες το αφηναν μεχρι και δρομολογια ανα 40 λεπτα , ενω τωρα και καθημερινες ολοι "ευχομαστε" να ερχεται τουλαχιστον ανα μιση ωρα (δεν λεω για Κυριακες, που εχει ιδια συχνοτητα με το 201)
Απάντηση
(14-08-2019, 11:30 PM)Larioupol Έγραψε: Αυτο ειναι οντως αληθεια. Πχ εγω πρωτοξεκινησα περσι να καταγραφω τα προβληματα στο 164 , που Κυριακες το αφηναν μεχρι και δρομολογια ανα 40 λεπτα , ενω τωρα και καθημερινες ολοι "ευχομαστε" να ερχεται τουλαχιστον ανα μιση ωρα (δεν λεω για Κυριακες, που εχει ιδια συχνοτητα με το 201)

Καλησπέρα φίλε – και χρόνια πολλά σε όλους για την ημέρα – και σε όσους γιορτάζουν.
Κατ αρχήν δυστυχώς σε όλες τις γραμμές υπάρχουν κενά – για παράδειγμα στο «608» είναι απαράδεκτο τις πρωινές ώρες αιχμής να έχουν δρομολογημένα μόνο 4 οχήματα, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα «Θερινό 2»  « Σαββάτου»  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που μετακινούνται στις δουλειές τους τα πρωινά , θα έπρεπε να υπάρξει ευελιξία από μεριάς σχεδιασμού και να ισχύσει κάποιο μικτό πρόγραμμα μεταξύ  ημερησίου καθημερινής  και Σαββάτου –  και ιδανικά παραλλαγές του «Θερινού 1» Σαββάτου με ενισχύσεις – και όχι αυτό που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα «Θερινό 2» Σαββάτου / Κυριακής που δυστυχώς θα εφαρμοστεί και τις επόμενες ημέρες.  
 -  Για το 164 που ξεκίνησες να καταγράφεις τα προβλήματά του από πέρυσι, έχει δοθεί αγώνας από πολλούς προκειμένου να μπορέσει να λυθεί εν μέρει η ανεπάρκεια σε δρομολόγια που παρατηρήθηκε όλο αυτό το διάστημα στην γραμμή ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα με πολύ κόπο και αγώνα , αντιμετωπίζοντας λοιδορίες και ειρωνείες από κάποιους - δυστυχώς και στο Forum αυτό,   καταφέραμε να γίνει παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθούν επίσημες μετρήσεις και εν τέλει να αποφασισθεί στο να  ενισχυθεί η τροφοδότηση με οχήματα της γραμμής μικτά από δύο ή τρία - αμαξοστάσια που θα μπορούν να την τροφοδοτήσουν κατ αρχήν σε ημερήσια βάση αλλά ειδικότερα και εντατικότερα για τα Σαββατοκύριακα.
- Το πρόβλημα όμως με την γραμμή δυστυχώς παραμένει , γιατί ο ΟΑΣΑ την εν λόγω ρύθμιση την έβαλε σε εφαρμογή μέχρι στιγμής μόνο στο πρόγραμμα "Θερινό 1" και μόνον για τα Σάββατα όχι τις Κυριακές, επιπροσθέτως ενώ το αμαξοστάσιο του "Βοτανικου" όταν εφαρμόστηκε η προσθήκη διέθεσε για την γραμμή 3 οχήματα, το ένα εξ αυτών μέχρι στιγμής δρομολογήθηκε στην γραμμή "206".
- Στο πρόγραμμα "Θερινό 2" που ισχύει και στην έκτακτη δρομολόγηση που διανύουμε αυτές τις ημέρες, ο Οασα δεν μετέφερε  την μικτή ενίσχυση για τα Σαββατοκύριακα στην γραμμή παρόλο που η απόφαση αυτή αφορά όλα τα Σαββατοκύριακα του Χρόνου σε όλα τα προγράμματα "Χειμερινό , "Θερινό1, "Θερινό2".
- Αναμένουμε να δούμε εάν στα επόμενα προγράμματα που έπονται θα εφαρμόσει ο "ΟΑΣΑ" την μικτή προσθήκη οχημάτων στην γραμμή , εντάσσοντας την και επίσημα στα Σαββατοκύριακα του "Θερινού2" για όσο απομένει , του "Θερινού 1" με επέκταση και τις Κυριακές αλλά  ιδιαίτερα  του "Χειμερινού" προγράμματος.
Στην περίπτωση που θα συνεχίζεται η μη εφαρμογή της  -  ή η μερική εφαρμογή της, θα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε ανώτερο κλιμάκιο και θα κλιμακώνονται μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου.
Απάντηση
- Δευτέρα 02/09/2019  και  επειδή θα πρέπει να λέμε και τα καλά - Στην  σημερινή πρώτη εφαρμογή του "Θερινού 1 " προγράμματος που ξεκίνησε να ισχύει για τα λεωφορεία , είχαμε μια αρκετά καλή εικόνα σε αρκετές γραμμές που κατά το παρελθόν υπήρξε πρόβλημα ! (και στο "164" είχαμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη)  - Είναι βέβαια ακόμα η αρχή - αλλά και ο λαός μας λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός  - Θα  δούμε και στην συνέχεια πως θα κυλήσει η Εβδομάδα  και φυσικά αναμένουμε να διατηρηθεί η επαρκής κάλυψη των οχημάτων και τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής  που κατά το παρελθόν υπήρξε πολύ μεγάλο πρόβλημα ,  και κυρίως όλο αυτό  στο σύνολό του να έχει διάρκεια και να μην "ξεθυμάνει". Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό ξεκινάει να γίνεται !
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)