Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ονομασίες σταθμών Μέσων Σταθερής Τροχιάς
#11
(28-07-2019, 02:12 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Γραμμές 1, 2 & 3 Μετρό
1. Ο σταθμός "Πειραιάς" σε "Λιμάνι Πειραιά". 
2. Ο σταθμός "Φάληρο" σε "Νέο Φάληρο". Πρέπει να υπάρχει διάκριση με το Παλαιό.
3. Ο σταθμός "Ειρήνη" σε "Ολυμπιακό Στάδιο" ή "Ο.Α.Κ.Α.".
4. Ο σταθμός "Άλιμος" σε "Τράχωνες". Πρέπει να τονισθεί η αρχαιολογική σημασία της περιοχής, ενώ ο πραγματικός Άλιμος είναι αλλού.
5. Ο "Σταθμός Λαρίσης" σε "Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών". Τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι πλέον στη Λάρισα...

Τράμ
1. Η στάση "Άγγελου Μεταξά" σε "Γρηγορίου Λαμπράκη"
2. Η στάση "Ζέφυρος" σε "Λεωφόρος Αλίμου".
3. Η στάση "Πάρκο Φλοίσβου" σε "Τροκαντερό"
4. Η στάση "Τροκαντερό" σε "Μαρίνα Φλοίσβου"
5. Η στάση "Τζιτζιφιές" σε "Επαμεινώνδα"
6. Η στάση "Καλλιθέα" σε "Τζιτζιφιές"
7. Η στάση "ΣΕΦ" σε "Σταθμός Νέο Φάληρο-ΣΕΦ"
8. Η στάση "Λαμπράκη" σε "Λεωφόρος Πειραιώς"
9. Η στάση "Δημαρχείο" σε "Δημοτικό Θέατρο" ή "Σταθμός Δημοτικό Θέατρο"
10. Η στάση "Αγίας Φωτεινής" σε "Πλατεία Νέας Σμύρνης"
11. Η στάση "Νέος Κόσμος" σε "Σταθμός Νέος Κόσμος"
12. Η στάση "Φιξ" σε "Λεωφόρος Αλίμο"

Μετρό: 2, 5 συμφωνώ, για 4 ίσως να έχεις δίκιο δεν το έχω σκεφτεί. Για 1 νομίζω είναι περιττή προσθήκη, ονομάζεται έτσι από από το 1869 ο σταθμός εκεί, είναι και σταθμός ανταπόκρισης δύο γραμμών μετρό, δίπλα και ο σταθμός του προαστιακού με το ίδιο όνομα. Για την "Ειρήνη" έχουμε δύο θέματα: πρώτον Ολυμπιακό Στάδιο θα λέγεται ο μελλοντικός της Γραμμής 4 από την απέναντι μεριά στην Κηφισίας. Δεύτερον, δόθηκε αυτό το όνομα με συμβολικό χαρακτήρα, κάτι που δεν το θεωρώ παράλογο για ένα τέτοιο χώρο. Έχει χαρακτήρα.

Τραμ: Συμφωνώ για 2,3,4,5,6,7,9,10(ειδικά αυτό),11. Για το 1 είτε το ένα είτε το άλλο μου κάνει. Για το 12 υποθέτω ήθελες να γράψεις "Συγγρού-Φιξ" ή κάτι παραπλήσιο, δεν βλέπω πού σχετίζεται η Λ.Αλίμου. Για το 8 θα προτιμούσα την ονομασία "Καμίνια", διότι εκεί θα κατασκευαστεί και ο σταθμός της Γραμμής 1 μετά την υπογειοποίηση Ν.Φάληρο-Πειραιάς, ο οποίος μαζί με τη στάση του τραμ θα εξυπηρετούν αυτή την περιοχή. Σαφώς όμως συμφωνώ μαζί σου, δεν (μας) καλύπτει η τωρινή ονομασία.

Σύναψη:ecoj
Οι σταθμοί του μετρό Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό μπορούσαν να λέγονται και 1ος Βουλιαγμένης, 2ος Βουλιαγμένης κλπ.


Θα λειτουργούσε αποπροσανατολιστικά. Είναι καλύτερο που δίνεται ένα γεωγραφικό/δημοτικό σημείο αναφοράς, ακόμη κι αν είναι οριακό, καθώς όλοι οι σταθμοί της Βουλιαγμένης δεν είναι "καθαρά" & "αποκλειστικά" εντός μιας περιοχής/δήμου.
Αν υιοθετηθεί αυτή η λογική, τότε κάτι αντίστοιχο πχ πρέπει να γίνει και στους σταθμούς της Μεσογείων. Για παράδειγμα οι σταθμοί "Χολαργός" & "Νομισματοκοπείο" που είναι στα όρια των Δήμων Χολαργού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής.
Απάντηση
#12
(28-07-2019, 08:25 PM)Achilleas-Lykavittos Έγραψε: Μετρό: 2, 5 συμφωνώ, για 4 ίσως να έχεις δίκιο δεν το έχω σκεφτεί. Για 1 νομίζω είναι περιττή προσθήκη, ονομάζεται έτσι από από το 1869 ο σταθμός εκεί, είναι και σταθμός ανταπόκρισης δύο γραμμών μετρό, δίπλα και ο σταθμός του προαστιακού με το ίδιο όνομα. Για την "Ειρήνη" έχουμε δύο θέματα: πρώτον Ολυμπιακό Στάδιο θα λέγεται ο μελλοντικός της Γραμμής 4 από την απέναντι μεριά στην Κηφισίας. Δεύτερον, δόθηκε αυτό το όνομα με συμβολικό χαρακτήρα, κάτι που δεν το θεωρώ παράλογο για ένα τέτοιο χώρο. Έχει χαρακτήρα.

Το 1869 ο Πειραιάς ήταν κυρίως η Ακτή Καλλιμασιώτη, η Ακτή Μιαούλη (όπου στεγάζονταν οι ναυτιλιακές) και η Τρούμπα. Ο υπόλοιπος Πειραιάς ήταν χαμόσπιτα, στάνες και φτωχολογιά. Σήμερα θα ήταν καλύτερο να γίνει πιο κατανοητό που βρίσκεται ο σταθμός αυτός και τι εξυπηρετεί. Αν ο σταθμός "Ομόνοια" λεγόταν "Αθήνα", θα λέγαμε πως θα ήταν κάτι πολύ γενικό και αόριστο...

Η ονομασία "Ειρήνη", κατ' εμέ, είναι εντελώς άκυρη και δεν προσδιορίζει στον μέσο χρήστη/επιβάτη τι βρίσκεται εκεί. Πιο συμβολική θα ήταν η ονομασία "Σαντιάγο Καλατράβα" ή "Νέα Βαλένθια", παρά το "Ειρήνη"! Μη σου πω ότι πιο πολύ μου θυμίζει το Ειρήνης και Φιλίας... Επίσης, η γραμμή 4 δεν πρόκειται να κατασκευαστεί για τα επόμενα 30 χρόνια, επομένως οι ονομασίες των σταθμών αυτής δε θα πρέπει να θεωρούνται "κλειδωμένες". Ενδεικτικές είναι. Γι' αυτό άλλωστε δεν συμπεριέλαβα τις ονομασίες της γραμμής 4 στο ως άνω ποστ μου.

(28-07-2019, 08:25 PM)Achilleas-Lykavittos Έγραψε: Τραμ: Συμφωνώ για 2,3,4,5,6,7,9,10(ειδικά αυτό),11. Για το 1 είτε το ένα είτε το άλλο μου κάνει. Για το 12 υποθέτω ήθελες να γράψεις "Συγγρού-Φιξ" ή κάτι παραπλήσιο, δεν βλέπω πού σχετίζεται η Λ.Αλίμου. Για το 8 θα προτιμούσα την ονομασία "Καμίνια", διότι εκεί θα κατασκευαστεί και ο σταθμός της Γραμμής 1 μετά την υπογειοποίηση Ν.Φάληρο-Πειραιάς, ο οποίος μαζί με τη στάση του τραμ θα εξυπηρετούν αυτή την περιοχή. Σαφώς όμως συμφωνώ μαζί σου, δεν (μας) καλύπτει η τωρινή ονομασία.

"Σταθμός Συγγρού-Φιξ" ήταν να γράψω, ωστόσο δε βοήθησε το πολύ κόπυ-πάστε (όπως έλεγε και μια ψυχή!). Διορθώθηκε.  Tongue

Όσον αφορά τα Καμίνια, έχω να πω τα εξής δύο. Πρώτον, η ονομασίες των στάσεων τραμ (γιατί δεν είναι σταθμοί) έχουν χαρακτήρα τοπικό, όπως των λεωφορείων. Δηλαδή τείνουν να ονομάζονται ανάλογα με την λεωφόρο στην οποία βρίσκονται, είτε βάσει των πλησιέστερων κάθετων οδών ή λεωφόρων, είτε λόγω παρακείμενου σημείου ενδιαφέροντος. Δεύτερον, από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Άλλωστε, η φιλοσοφία ήταν να υπογειοποιηθεί το σημείο τούτο, ώστε να πάει απο πάνω το τραμ και να ενωθούν οι δύο παρακείμενες πλευρές. Εφόσον δεν έγινε όταν έπρεπε, δε θα γίνει ποτέ.
Απάντηση
#13
(28-07-2019, 11:42 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Δεύτερον, από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Άλλωστε, η φιλοσοφία ήταν να υπογειοποιηθεί το σημείο τούτο, ώστε να πάει απο πάνω το τραμ και να ενωθούν οι δύο παρακείμενες πλευρές. Εφόσον δεν έγινε όταν έπρεπε, δε θα γίνει ποτέ.

Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόγραμμα για υπογειοποίηση του Φάληρο - Πειραιάς. Άλλωστε και τα 2 τμήματα που έχουν παραμείνει χωρίς ανακαίνιση (Φάληρο - Πειραιάς και ΚΑΤ - Κηφισιά) θα υπογειοποιηθούν όταν προκύψει η επέκταση της γραμμής. Αν και όταν βγει διαγωνισμός για επέκταση της γραμμής 1 προς Ν. Ερυθραία, τότε θα ξεκινήσουν να σκάβουν και για το cut 'n' cover στο ΚΑΤ - Κηφισιά. Το ίδιο θα γίνει αν και όταν επεκταθεί και το άλλο άκρο από Πειραιά προς Κερατσίνι - Δραπετσώνα ή όπου αλλού αποφασίσουν.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#14
(28-07-2019, 02:12 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Κανονικά, από την στιγμή που οι δύο σταθμοί θα συνδέονται εσωτερικά, πρέπει να διατηρηθεί η ονομασία "Πανεπιστήμιο" και για τη γραμμή 4. 


Κατά τη γνώμη μου, κάποιοι σταθμοί θα έπρεπε να είχαν διαφορετική ονομασία. Συγκεκριμένα:

Γραμμές 1, 2 & 3 Μετρό
1. Ο σταθμός "Πειραιάς" σε "Λιμάνι Πειραιά". 
2. Ο σταθμός "Φάληρο" σε "Νέο Φάληρο". Πρέπει να υπάρχει διάκριση με το Παλαιό.
3. Ο σταθμός "Ειρήνη" σε "Ολυμπιακό Στάδιο" ή "Ο.Α.Κ.Α.".
4. Ο σταθμός "Άλιμος" σε "Τράχωνες". Πρέπει να τονισθεί η αρχαιολογική σημασία της περιοχής, ενώ ο πραγματικός Άλιμος είναι αλλού.
5. Ο "Σταθμός Λαρίσης" σε "Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών". Τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι πλέον στη Λάρισα...

Τράμ
1. Η στάση "Άγγελου Μεταξά" σε "Γρηγορίου Λαμπράκη"
2. Η στάση "Ζέφυρος" σε "Λεωφόρος Αλίμου".
3. Η στάση "Πάρκο Φλοίσβου" σε "Τροκαντερό"
4. Η στάση "Τροκαντερό" σε "Μαρίνα Φλοίσβου"
5. Η στάση "Τζιτζιφιές" σε "Επαμεινώνδα"
6. Η στάση "Καλλιθέα" σε "Τζιτζιφιές"
7. Η στάση "ΣΕΦ" σε "Σταθμός Νέο Φάληρο-ΣΕΦ"
8. Η στάση "Λαμπράκη" σε "Λεωφόρος Πειραιώς"
9. Η στάση "Δημαρχείο" σε "Δημοτικό Θέατρο" ή "Σταθμός Δημοτικό Θέατρο"
10. Η στάση "Αγίας Φωτεινής" σε "Πλατεία Νέας Σμύρνης"
11. Η στάση "Νέος Κόσμος" σε "Σταθμός Νέος Κόσμος"
12. Η στάση "Φιξ" σε "Σταθμός Συγγρού-Φιξ"

Απ' όσο έχω παρατηρήσει, έξω στον χώρο του σταθμού Αγίας Φωτεινής, η ταμπέλα αναγράφει Αγίας Φωτεινής/Πλατεία Νέας Σμύρνης, κάτι παρόμοιο που γίνεται με τους Σταθμούς Ταυρου, Αγ. Δημητριου και Ηλιουπολης. Αλλά ναι, πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στην ονομασία του σταθμού η πλατεία.

(28-07-2019, 05:45 PM)ecoj Έγραψε: Οι σταθμοί του μετρό Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό μπορούσαν να λέγονται και 1ος Βουλιαγμένης, 2ος Βουλιαγμένης κλπ.

Οχι οχι οχι οχι οχι. Είμαι μακράν αντίθετος σε αυτό. Θα μπερδευτούν πολύ περισσότερο οι επιβάτες, μιας και δεν θα μπορουν να καταλαβουν σε ποιον σταθμο Βουλιαγμενης θα κατεβουν για να πανε πχ στη Γερουλανου
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
#15
(29-07-2019, 10:07 AM)nikos1991 Έγραψε: Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόγραμμα για υπογειοποίηση του Φάληρο - Πειραιάς. Άλλωστε και τα 2 τμήματα που έχουν παραμείνει χωρίς ανακαίνιση (Φάληρο - Πειραιάς και ΚΑΤ - Κηφισιά) θα υπογειοποιηθούν όταν προκύψει η επέκταση της γραμμής. Αν και όταν βγει διαγωνισμός για επέκταση της γραμμής 1 προς Ν. Ερυθραία, τότε θα ξεκινήσουν να σκάβουν και για το cut 'n' cover στο ΚΑΤ - Κηφισιά. Το ίδιο θα γίνει αν και όταν επεκταθεί και το άλλο άκρο από Πειραιά προς Κερατσίνι - Δραπετσώνα ή όπου αλλού αποφασίσουν.

Όντως δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο για το Φάληρο-Πειραιάς. Ωστόσο 1) το ΚΑΤ-Κηφισιά έχει ανακαινιστεί, παρότι θα αργήσει η επέκταση προς βορράν & 2) η μη ανακαίνιση του Φάληρο-Πειραιάς είναι άσχετη από την επέκταση προς Κερατσίνι. Η οποία παρεπιπτόντως είναι μια μπαρούφα και μισή και δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Δεν πραγματοποιήθηκε η υπογειοποίηση γιατί θεωρητικά μέχρι το 2012-13 θα έβγαινε ο διαγωνισμός. Κρίση και λοιποί γνωστοί παράγοντες ανέστειλαν τα πάντα.

Παρ' όλα αυτά, αργά ή γρήγορα θα γίνει η υπογειοποίηση. Και ο σταθμός Καμίνια θα γίνει, για αυτό προτείνω η στάση του Τραμ να πάρει αυτή την ονομασία από τώρα - ακριβώς επειδή θα είναι σε ανταπόκριση, αλλιώς συμφωνώ με τον N1Ellinikou για τις στάσεις ότι δίνονται πιο πολύ σαν λεωφορείο. 
Σύναψη:N1Ellinikou
Άλλωστε, η φιλοσοφία ήταν να υπογειοποιηθεί το σημείο τούτο, ώστε να πάει απο πάνω το τραμ και να ενωθούν οι δύο παρακείμενες πλευρές. Εφόσον δεν έγινε όταν έπρεπε, δε θα γίνει ποτέ.

Επίσης, το Τραμ ποτέ δεν έπαιξε σοβαρά να περάσει πάνω από τη νέα λεωφόρο που θα δημιουργούνταν με την υπογειοποίηση της Γραμμής 1. Η σοβαρή πρόταση, πριν παρθεί το σημερινό ημίμετρο, ήταν η διέλευση από Τζαβέλα με διπλή γραμμή.

Σύναψη:N1Ellinikou
Το 1869 ο Πειραιάς ήταν κυρίως η Ακτή Καλλιμασιώτη, η Ακτή Μιαούλη (όπου στεγάζονταν οι ναυτιλιακές) και η Τρούμπα. Ο υπόλοιπος Πειραιάς ήταν χαμόσπιτα, στάνες και φτωχολογιά. Σήμερα θα ήταν καλύτερο να γίνει πιο κατανοητό που βρίσκεται ο σταθμός αυτός και τι εξυπηρετεί. Αν ο σταθμός "Ομόνοια" λεγόταν "Αθήνα", θα λέγαμε πως θα ήταν κάτι πολύ γενικό και αόριστο...

Η ονομασία "Ειρήνη", κατ' εμέ, είναι εντελώς άκυρη και δεν προσδιορίζει στον μέσο χρήστη/επιβάτη τι βρίσκεται εκεί. Πιο συμβολική θα ήταν η ονομασία "Σαντιάγο Καλατράβα" ή "Νέα Βαλένθια", παρά το "Ειρήνη"! Μη σου πω ότι πιο πολύ μου θυμίζει το Ειρήνης και Φιλίας...


Για τον Πειραιά έχεις κι εσύ τα δίκιο σου, εν προκειμένω δεν θα έλεγα πως είμαι κάθετα αντίθετος στην πρότασή σου. Αλλά αν υπάρχει "Πειραιάς-Λιμάνι" δεν θα πρέπει να υπάρχει και "Πειραιάς-Κέντρο"; Θα πρέπει τότε να αλλαχθεί και το "Δημοτικό Θέατρο". Το συζητάμε. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως αν ένας σταθμός πρέπει να φέρει ατόφια το όνομα "Πειραιάς", αυτός είναι ο τωρινός - πάντα εκεί είναι το πραγματικό κέντρο της πόλης.
Για την "Ειρήνη" επιμένω πως πρέπει να κοιτάμε μακριά. Να πούμε 2035 ότι θα ανοίξει η επέκταση της Κηφισίας; Να πούμε. Τότε τι αλλαγές θα κάνουμε; Ως προς το συμβολισμό, νομίζω πως είναι πετυχημένος κι ας μην είναι είναι 100% προφανής για όλους. Επιπλέον στους χάρτες έχει τους Ολ.Κύκλους, υπάρχει η φωνητική αναγγελία "Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο" που βοηθά πολύ... θα μπορούσε ίσως να προστεθεί σαν δεύτερο όνομα το ΟΑΚΑ, δηλαδή "Ειρήνη-ΟΑΚΑ". Σίγουρα πάντως αν κάποιος διαφωνεί και θεωρεί το "Ειρήνη" αδύναμο συμβολισμό, τότε το "Καλατράβα" θα είναι δυο φορές.

Εν πάση περιπτώσει, στις υπόλοιπες περιπτώσεις που έχουμε αναφέρει λίγο πολύ συμφωνούμε. Ωραία συζήτηση πάντως.
Απάντηση
#16
Το σίγουρο για εμένα πάντως θα είναι να αλλαχτεί το όνομα Δημοτικό Θέατρο από το μετρό 3. Φαντάσου δηλαδή να ξεκινάει συρμός από αεροδρόμιο με τουρίστες και να γράφει μπροστά Δημοτικό Θέατρο. Δημοτικό Θέατρο ποιανού δήμου δηλαδή Κορωπίου, Παλλήνης, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής κλπ κλπ κλπ ποιανού δημου. Δεν γίνεται να ονομαστεί τερματικός σταθμός ως Δημοτικό Θέατρο ας βρουν άλλη ονομασία.
Απάντηση
#17
(30-07-2019, 07:44 PM)GeorgIrisbus Έγραψε: Το σίγουρο για εμένα πάντως θα είναι να αλλαχτεί το όνομα Δημοτικό Θέατρο από το μετρό 3. Φαντάσου δηλαδή να ξεκινάει συρμός από αεροδρόμιο με τουρίστες και να γράφει μπροστά Δημοτικό Θέατρο. Δημοτικό Θέατρο ποιανού δήμου δηλαδή Κορωπίου, Παλλήνης, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής κλπ κλπ κλπ ποιανού δημου. Δεν γίνεται να ονομαστεί τερματικός σταθμός ως Δημοτικό Θέατρο ας βρουν άλλη ονομασία.

Το θεμα δεν ειναι κυριως στους τουριστες, μιας και πριν φτασουν στην Ελλαδα, θα εχουν συγκεκριμενες οδηγιες μετακινησης τους. Αρα, θα αναφερεται οτι θα παρουν τον συρμο προς Δημοτικο Θεατρο Πειραια. Αλλα περισσοτερο, δημιουργει συγχυση στους ντοπιους.

Καλυτερο θα ηταν ο σταθμος Πειραια να μετονομαστει "Λιμανι Πειραια", με μεταφραση στα αγγλικα " Peiraeus Port" οχι "Limani Peiraia", ωστε να αντιληφθει ο τουριστας ή ο καθένας που θελει να προσεγγισει το λιμανι.

Για το " Δημοτικο Θεατρο " , καλυτερο ειναι να μετονομαστει σε " Κέντρο Πειραιά " , με αγγλικη μεταφραση " Peiraeus Centre ".
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
#18
(01-08-2019, 07:22 PM)Larioupol Έγραψε: Για το " Δημοτικο Θεατρο " , καλυτερο ειναι να μετονομαστει σε " Κέντρο Πειραιά " , με αγγλικη μεταφραση " Peiraeus Centre ".

Πολύ... βρετανικό το centre! Downtown καλύτερα!  Tongue

Στο δια ταύτα τώρα, θεωρώ πως ο σταθμός "Δημοτικό Θέατρο" ορθά ονομάστηκε έτσι, μιας και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι τοπόσημο. Υπήρχε κάποτε και Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το οποίο και γκρέμισε ο Κοτζιάς...
Εναλλακτική ονομασία του σταθμού αυτού θα μπορούσε να είναι "Κοραή", λόγω της ομώνυμης πλατείας. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι ο τερματικός σταθμός θα ήταν η "Ευαγγελίστρια" επί της Λαμπράκη, ξέσπασαν όμως τότε αντιδράσεις από τους Σάρουμαν της Ορθοδοξίας, όποτε και το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε...
Απάντηση
#19
(01-08-2019, 09:51 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Πολύ... βρετανικό το centre! Downtown καλύτερα!  Tongue

Στο δια ταύτα τώρα, θεωρώ πως ο σταθμός "Δημοτικό Θέατρο" ορθά ονομάστηκε έτσι, μιας και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι τοπόσημο. Υπήρχε κάποτε και Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το οποίο και γκρέμισε ο Κοτζιάς...
Εναλλακτική ονομασία του σταθμού αυτού θα μπορούσε να είναι "Κοραή", λόγω της ομώνυμης πλατείας. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι ο τερματικός σταθμός θα ήταν η "Ευαγγελίστρια" επί της Λαμπράκη, ξέσπασαν όμως τότε αντιδράσεις από τους Σάρουμαν της Ορθοδοξίας, όποτε και το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε...

Δεν θα ταν ωραίο στην αναφώνηση του σταθμού να ακούγεται " Επόμενη στάση Κέντρο Πειραιά " " Νεξτ στεισιον Πειρεους Σεντα "; Tongue ROFL . Όπως και να ονομαστεί, να αντιπροσωπεύει την περιοχή καλύτερα για τους επιβάτες
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
#20
Το θέμα είναι να μην το πουν όπως η ΟΣΥ "Επόμενη στάση next stop 2η Πειραιά"
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)