Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιο θα είναι το μέλλον των Τρόλεϊ
#5
(31-10-2021, 11:56 AM)Mrtrolleibus Έγραψε: Κοίτα να δεις αν ήταν να εγκαταλειφθεί η ιδέα των τρόλεϊ δεν θα βγαίναν νέα μοντέλα... Εγώ βλέπω βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα ... Νομίζω πως είναι λάθος να καταργηθούν θα έπρεπε να αντικατασταθούν για μένα με νέας τεχνολογίας διότι πολύ αμφιβάλλω ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα τα καταφέρουν με Α/C ανοιχτό 20 ώρες το καλοκαίρι σερί χωρίς φόρτιση. Εκτός αν έχουν φορτιστές στα τέρματα το οποίο δεν πιστεύω ότι γίνεται καθώς πόση ώρα θα χρειάζεται να σπαταλουμε για φόρτιση
Τα "νέα" μοντέλα είναι επανασχεδιασμοί των παλιών και ο λόγος ύπαρξης τους από μερίδα κατασκευαστών είναι απλά να υπάρχουν στην αγορά (κάτι Trolza, BKM και λοιπά ανατολικά δεν απευθύνονται σε δυτικές αγορές). Οι πωλήσεις τους είναι από μηδαμινές ως μηδενικές.
Από εκεί και πέρα κανένα λεωφορείο είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό δεν δουλεύει 20 ώρες σερί και δεν έχει και λόγο να το κάνει. Χώρια που η φόρτιση τους στα τέρματα ή και σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής είναι εφικτή με ελάχιστο κόστος σε χρόνο. Ωστόσο να ξέρεις ότι υπάρχει λεωφορείο το οποίο ξεκίνησε πλήρως φορτισμένο από Βόλο για Θεσσαλονίκη όπου και δούλεψε όλη την ημέρα σε κυκλικό δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης μέχρι τις 10 το βράδυ. Στο τέλος της ημέρας οι μπαταρίες του ήταν στο 24%.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ποιο θα είναι το μέλλον των Τρόλεϊ - από garvanitis - 31-10-2021, 02:19 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)