Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Στόλος λεωφορείων ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο του ΟΣΕΘ
Γενικά στο θέμα υπηρεσίες, το ΚΤΕΛ Σερρών είναι πιο μπροστά από όλα. Είχε εγκαταστήσει Wi-Fi από τις πρώτες μέρες που λειτουργεί πολύ καλά, έχει ξεκινήσει να εγκαθιστά και αναγγελία στάσεων. Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακολουθεί με αναγγελία στάσεων σε μερικά λεωφορεία και ιντερνετ στα περισσότερα. Τα Κιλκίς και Χαλκιδικής δεν έχουν ούτε αναγγελία ούτε ιντερνετ.

Όσον αναφορά τα οχήματα, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έχει σαφώς τα πιο καινούρια και πολύ πιο καλοδιατηρημένα. Καθαρά, εργονομικά με χώρο και για καθήμενους και όρθιους αλλά και ΑμΕΑ. Οι οδηγοί επικοινωνιακοί (εκεί που τους επιτρέπεται) και αρκετά φιλικοί. Τα λεωφορεία «αντέχουν» παντού και είναι αρκετά άνετα για τους επιβάτες.
Το ΚΤΕΛ Σερρών γενικά έχει παλαιότερης γενιάς Citaro, πέρα από το 11 που είναι καινούριο και 3πορτο, γενικά είναι αρκετά καθαρά λεωφορεία (χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί οδηγοί καθάριζαν μόνοι τους τα οχήματα με το που τελείωναν το κάθε δρομολόγιο στις γραμμές 69, 77, 77Η), αλλά υπάρχουν ζημιές σε μερικά οχήματα που είναι εμφανής. Στο 60 που είναι γραμμή με στροφές, ανήφορο κατήφορους, κλπ. η διαδρομή έχει γίνει πολύ πιο άνετη σε σχέση με τα Μακεδονία του ΟΑΣΘ. Επίσης πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουν φτιάξει ειδική ιστοσελίδα για ενημέρωση και έχουν αρκετά ενεργή σελίδα στα social media.
Το ΚΤΕΛ Κιλκίς έχει γενικά αρκετά παλιά οχήματα (48, 51 είναι από τα σχετικά πιο παλιά τους), παρόλα αυτά είναι πολύ καλά διατηρημένα και είναι «ότι πρέπει» για τις γραμμές που κυκλοφορούν. Τα Vanhool είναι παρά πολύ άνετα, προσφέρουν μια πολύ ωραία διαδρομή και για τους επιβάτες αλλά θεωρώ και για τους οδηγούς. Όπως αναφέρει και ο MrVanHool, μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτά της Αθήνας, πολύ διαφορετικό κονσεπτ στο θέμα οδηγική συμπεριφορά.
Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής δεν θεωρώ ότι προσέχει τα οχήματα του, γενικά είχε τα περισσότερα ατυχήματα μέσα σε αυτό το εξάμηνο, το εσωτερικό τους δεν είναι τόσο προσεγμένο και σίγουρα δεν πλησιάζει τα Στάνταρντ που έχουν θέσει τα αλλά ΚΤΕΛ και ιδιαίτερα το Θεσσαλονίκης. Θέλουν βελτίωση σε πολλούς τομείς και υστερούν σε πολλές υπηρεσίες.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Στόλος λεωφορείων ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο του ΟΣΕΘ - από irisbus57 - 23-09-2020, 11:01 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 Επισκέπτης (ες)