Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
(04-10-2018, 04:34 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Τώρα που έχω επανέλθει στην πολιτική μου ζωή και κυκλοφορώ στον δρόμο, βλέπω πως τα πράγματα είναι τραγικά όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ουρές παντού, τζαμπατζήδες παντού (οι οποίοι είτε σου κολλάνε πίσω σου για να περνάνε τζάμπα είτε πηδάνε κανονικότατα) και γενικά χάος. Προφανώς και θα έχεις ουρές όταν σε έναν σταθμό από εκεί που είχες 10 μηχανήματα, τώρα έχεις...2! Εκ των οποίον τα δύο, άντε το 1 να έχει POS, αλλιώς θα πρέπει να τρέχεις να βρεις ΑΤΜ να βγάλεις μετρητά αν δεν κουβαλάς επάνω σου. Με τους δικαιούχους του μειωμένου κόμιστρου (φοιτητές και άνω των 65) κυριολεκτικά γίνεται μεξικάνικη σαπουνόπερα. Βγαζουν, δε βγάζουν, βγάζει μόνο ο ΟΣΕ, δε βγάζει ο ΟΣΕ... Οι μόνοι που γελάνε είναι οι τζαμπατζήδες ά(ν)εργοι που... πίνουν εις υγείαν του κορόιδου που πληρώνει, το οποίο ενώ θέλει να πληρώσει είτε δε θα μπορεί είτε θα περιμένει σε ουρά. Πραγματικά, ίσως το πιο λαϊκίστικο μέτρο ever από την αριστερά, το οποίο σε επιβραβεύει αν κάθεσαι και τα ξύνεις, παριστάνοντας τον άνεργο.

Να σημειώσω πως οι οπλίτες θητείας δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ της Αθήνας. Όμως, πως θα μπαίνουν οι οπλίτες στο μετρό με τις κλειστές μπαρες; Θα σας πω, μιας και το βίωσα! Μιας και δεν ήμουν βύσμα, υπηρέτησα μακριά απο εδώ, σε ένα νησί κοντά στην Μέση Ανατολή. Δύο φορές βρέθηκα στην Αθήνα για άδεια και ήθελα να μετακινηθώ. Πήγα λοιπόν στο εκδοτήριο του Ελληνικού. Ο εκδότης μου είπε να κολλάω σε κάποιον απο πίσω και να περνάω και αν με σταματήσει κανείς, να του δείξω την στρατιωτική μου ταυτότητα. Στο εκδοτήριο του Πανεπιστημίου, μου είπαν ότι πρέπει να ζητήσω βεβαίωση από τον Ελληνικό Στρατό, όπου θα φαίνεται μέχρι πότε θα είμαι οπλίτης, για να μου αλλάξουν το προφίλ της κάρτας μου για να περνάω δωρεάν. Σε τρίτο εκδοτήριο, ο εκδότης μου είπε ότι και ο εκδότης του Ελληνικού, δηλαδή πισωκολλητό! Απευθύνθηκα στην Μονάδα μου και στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία και με κοίταζαν λες και ήμουν UFO... Ουτε αυτοί παίζει να ήξεραν ότι το μετρό της Αθήνας πλέον έχει μπάρες!  ROFL

Τα προβλήματα είναι απερίγραπτα και όσο πάνε χειροτερεύουν... Πλέον έχουν ξεμείνει ένα σωρό στάσεις του τραμ χωρίς κανένα εκδοτικό ενώ σε σταθμούς του μετρό ούτε ... χαρτί δεν υπάρχει για την έκδοση εισιτηρίων.. Να μην μιλήσουμε και για το μπάχαλο με τα προφίλ της κάρτας που δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου πρέπει να ξαναπάνε σε εκδοτήριο για να γίνει διόρθωση, τους απομαγνητισμούς εισιτηρίων με συνέπεια να χάνεται η αξία τους και άλλα πολλά θέματα που έχουν ανακύψει..

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στη δική σου, οι οδηγίες που δίνονται από την ΣΤΑΣΥ είναι πισωκολλητό. Παρόμοια συμβαίνουν και με τους ανέργους που δεν έχει έρθει ακόμα η κάρτα ή δεν έχει αλλάξει το προφίλ (οι άνεργοι δεν είναι στάνταρ, μπορεί κάποιος από εκεί που έχει δουλειά να μείνει χωρίς και τούμπαλιν). Και η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η πιο "ανέξοδη" λύση για τη ΣΤΑΣΥ με δεδομένο ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στη κάρτα απαιτεί εργατοώρες και παράλληλα επικρατεί το απόλυτο χάος.. Επί σης, άλλοι ειδικά κατά την έξοδο περνάνε ο ένας πίσω από τον άλλον για να μην καθυστερούν ακόμα και αν έχουν ενεργό κόμιστρο. Δεν είναι λοιπόν όλοι όσοι πάνε με πισωκολλητό στις πύλες "τζαμπατζήδες"..

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξεταστεί είναι κατά πόσο οι πύλες βοηθάνε στη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής σε σχέση με το κόστος κτήσης/συντήρησής τους χωρίς να υπολογίζουμε ακόμα και τις ουρές μπροστά από αυτές σε πολλούς σταθμούς..

Κλείνοντας, αυτό που βλέπω εγώ και με θλίβει είναι ότι έχουμε δώσει 60 εκατομμύρια για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και εντέλει όλα χειροτέρεψαν. Τα έσοδα το 2017 έκαναν βουτιά (το 2018 πιθανόν να είναι ακόμα χειρότερα), στο Μετρό, το μέσο - στόλιδι της Αθήνας, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, έγινε μόνιμο το φαινόμενο της ουράς, μηχανήματα δεν υπάρχουν, εκδοτήρια το ιδιο, τα έξοδα έχουν εκτιναχθεί λόγω ηλεκτρονικού εισιτηρίου με επιπλέον της σύμβασης έξοδα (μια ματιά στη Διαύγεια το αποδεικνεύει) τα οποία λογικά θα αυξηθούν περαιτέρω αφού θα χρειαστεί αγορά πολλών περισσότερων μηχανημάτων έκδοσης κομίστρου.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από mercedes elbo - 04-10-2018, 09:02 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)