Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
(04-10-2018, 02:37 AM)mercedes elbo Έγραψε: τη στιγμή που π.χ. πιστωτικές και χρεωστικές αντικαθίστανται αρκετά νωρίτερα και δωρεάν, χώρια τις περιπτώσεις απώλειας λ.χ. λόγω κλοπής.. Αυτά όμως όταν αναφέρονται βλέπω όλοι κάνουν τα "στραβά μάτια" ..

Πλέον, η Alpha Bank χρεώνει (14.4, σελ. 29) 5€ την αντικατάσταση των χρεωστικών/πιστωτικών/προπληρωμένων καρτών της, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς χρεώνει 6€ την αντικατάσταση των χρεωστικών καρτών της.

(04-10-2018, 04:34 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Οι μόνοι που γελάνε είναι οι τζαμπατζήδες ά(ν)εργοι που... πίνουν εις υγείαν του κορόιδου που πληρώνει, το οποίο ενώ θέλει να πληρώσει είτε δε θα μπορεί είτε θα περιμένει σε ουρά. Πραγματικά, ίσως το πιο λαϊκίστικο μέτρο ever από την αριστερά, το οποίο σε επιβραβεύει αν κάθεσαι και τα ξύνεις, παριστάνοντας τον άνεργο.

Προσωπικά, δεν το βρίσκω κακό το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης για τους ανέργους που έχουν πραγματικά οικονομικό πρόβλημα. Κι ούτε είναι όλοι τσαμπατζήδες από αυτή την κατηγορία δικαιούχων. Για το γεγονός ότι εγγράφεται στον ΟΑΕΔ και μερίδα αέργων για να επωφεληθεί από το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης, την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο ΟΑΕΔ, που αφήνει σχεδόν τον οποιοδήποτε να γραφτεί στα μητρώα του και που δεν ελέγχει τις κινήσεις που κάνουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι. Στους αντίστοιχους ΟΑΕΔ των σοβαρών χωρών του εξωτερικού, οι εγγεγραμμένοι ελέγχονται τακτικά για το αν όντως κάνουν κινήσεις για να βρουν δουλειά ή όχι και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν ψάχνουν ενεργά ή δεν αποδεχτούν την δουλειά που θα τους προτείνουν, τότε διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι όπως εδώ όπου μπορεί κανείς να είναι στον ΟΑΕΔ για όσο θέλει και ούτε που θα ασχοληθεί κανένας μαζί του. Επομένως, το πρόβλημα ξεκινά από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ και τον τρόπο που λειτουργεί και εκεί είναι που θα πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από pluss - 04-10-2018, 06:04 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)