Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
(04-10-2018, 12:14 PM)ecoj Έγραψε: Και επίσης στα τηλέφωνα μίας κινέζικης εταιρίας που είναι αρκετά δημοφιλής τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα λόγω value for money συσκευών τυχαίνει να μην υπάρχει καθόλου NFC μέχρι σχεδόν 200€. Οπότε γενικά το ''υπάρχει το NFC'' ξεχάστε το για την ώρα. 

Το παλιό Samsung Galaxy Core II που είχα είχε NFC και λειτουργούσε κανονικά, μιας και είχα επαναφορτίσει ουκ ολίγες φορές την κάρτα μου με αυτόν τον τρόπο. Τώρα, το Xiaomi Redmi 5 Plus μου, αν και γαμάτο από θέματα μπαταρίας, δεν έχει NFC... Οπότε, απο εδώ και στο εξής μηχάνημα από σταθμό μετρό. Ευτυχώς στον Άγιο Δημήτριο έχουν και POS οπότε φόρτισα την κάρτα πριν λίγες μέρες στο πιτς φιτίλι. 

(04-10-2018, 02:19 PM)mercedes elbo Έγραψε: Τέλος, δεν είμαστε στην Ολλανδία και δεν έχουμε εισοδήματα επιπέδου Ολλανδίας και ούτε ότι συμβαίνει στο εξωτερικό είναι ντε και καλά σωστό και ότι γίνεται εδώ είναι πάντα λάθος. 

Καλό είναι να κοιτάζουμε και τι γίνεται έξω, καθώς αυτοί (ολλανδοί, ισπανοί, γάλλοι, άγγλοι κλπ) χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες εδώ και χρόνια, επομένως έχουν το know-how. Εδώ ακόμα είμαστε σε μαύρα μεσάνυχτα και παλεύουμε να εφαρμόσουμε κάτι απλό.

Τώρα που έχω επανέλθει στην πολιτική μου ζωή και κυκλοφορώ στον δρόμο, βλέπω πως τα πράγματα είναι τραγικά όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ουρές παντού, τζαμπατζήδες παντού (οι οποίοι είτε σου κολλάνε πίσω σου για να περνάνε τζάμπα είτε πηδάνε κανονικότατα) και γενικά χάος. Προφανώς και θα έχεις ουρές όταν σε έναν σταθμό από εκεί που είχες 10 μηχανήματα, τώρα έχεις...2! Εκ των οποίον τα δύο, άντε το 1 να έχει POS, αλλιώς θα πρέπει να τρέχεις να βρεις ΑΤΜ να βγάλεις μετρητά αν δεν κουβαλάς επάνω σου. Με τους δικαιούχους του μειωμένου κόμιστρου (φοιτητές και άνω των 65) κυριολεκτικά γίνεται μεξικάνικη σαπουνόπερα. Βγαζουν, δε βγάζουν, βγάζει μόνο ο ΟΣΕ, δε βγάζει ο ΟΣΕ... Οι μόνοι που γελάνε είναι οι τζαμπατζήδες ά(ν)εργοι που... πίνουν εις υγείαν του κορόιδου που πληρώνει, το οποίο ενώ θέλει να πληρώσει είτε δε θα μπορεί είτε θα περιμένει σε ουρά. Πραγματικά, ίσως το πιο λαϊκίστικο μέτρο ever από την αριστερά, το οποίο σε επιβραβεύει αν κάθεσαι και τα ξύνεις, παριστάνοντας τον άνεργο.

Να σημειώσω πως οι οπλίτες θητείας δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ της Αθήνας. Όμως, πως θα μπαίνουν οι οπλίτες στο μετρό με τις κλειστές μπαρες; Θα σας πω, μιας και το βίωσα! Μιας και δεν ήμουν βύσμα, υπηρέτησα μακριά απο εδώ, σε ένα νησί κοντά στην Μέση Ανατολή. Δύο φορές βρέθηκα στην Αθήνα για άδεια και ήθελα να μετακινηθώ. Πήγα λοιπόν στο εκδοτήριο του Ελληνικού. Ο εκδότης μου είπε να κολλάω σε κάποιον απο πίσω και να περνάω και αν με σταματήσει κανείς, να του δείξω την στρατιωτική μου ταυτότητα. Στο εκδοτήριο του Πανεπιστημίου, μου είπαν ότι πρέπει να ζητήσω βεβαίωση από τον Ελληνικό Στρατό, όπου θα φαίνεται μέχρι πότε θα είμαι οπλίτης, για να μου αλλάξουν το προφίλ της κάρτας μου για να περνάω δωρεάν. Σε τρίτο εκδοτήριο, ο εκδότης μου είπε ότι και ο εκδότης του Ελληνικού, δηλαδή πισωκολλητό! Απευθύνθηκα στην Μονάδα μου και στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία και με κοίταζαν λες και ήμουν UFO... Ουτε αυτοί παίζει να ήξεραν ότι το μετρό της Αθήνας πλέον έχει μπάρες!  ROFL
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από N1Ellinikou - 04-10-2018, 04:34 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)