Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
Συνοπτικές αλλαγές στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου:
Μηχανήματα:
- Τα μηχανήματα θα δέχονται χαρτονομίσματα των 10€ για έκδοση απλού εισιτηρίου (1,40€) και χαρτονομίσματα των 50€ για μηνιαίες κάρτες των 30€. Μέχρι τώρα τα όρια ήταν στα 5€ και 20€ αντίστοιχα.
- Εγκαθίσταται τερματικό POS στα μηχανήματα του δικτύου (είναι έτοιμα τα 198 από τα 300).
Μπάρες:
- Μέχρι τώρα αν έληγε η χρονική διάρκεια του εισιτηρίου και δεν είχε βγει κάποιος από το σταθμό, έμενε μέσα και έπρεπε να καλέσει τον σταθμάρχη για να του ανοίξει. Πλέον πληρώνει ένα ακόμα εισιτήριο (των 90') και αποβιβάζεται κανονικά. Φυσικά το νέο εισιτήριο έχει διάρκεια 90', οπότε αν μετά την έξοδό του από το σταθμό, χρησιμοποιήσει κάποιο λεωφορείο, μετράει κανονικά. Αν δεν έχει αποθηκευμένο άλλο εισιτήριο, τότε πρέπει να καλέσει τον σταθμάρχη να τον "απελευθερώσει".
Περίπτερα:
- Μέχρι τώρα υπάρχουν 1300 σημεία διάθεσης πακέτων εισιτηρίων (5 ή 10+1 διαδρομών) και 400 σημεία που έχουν προμηθευτεί το ειδικό μηχάνημα επαναφόρτισης εισιτηρίων και καρτών. Όπως φαίνεται μέσα στο επόμενο διάστημα θα πάρουν όλα τα παραπάνω σημεία διάθεσης μηχανήματα επαναφόρτισης εισιτηρίων και θα πάψουν να πωλούνται πακέτα
Εκπτωτική Πολιτική:
- Από 1/10/2018 όποιος επιθυμεί να λάβει έκπτωση από τον ΟΑΣΑ θα πρέπει να το αποδείξει. Καταργείται η έκδοση και η επαναφόρτιση μειωμένων κομίστρων σε πολλαπλά εισιτήρια και γίνεται δυνατή μόνο σε προσωποποιημένες κάρτες. Δηλαδή όποιοις δικαούται έκπτωση (μαθητές - φοιτητές - άνω των 65 κ.α) θα πρέπει να προσέλθουν μια φορά στα εκδοτήρια (ή και online για τους κάτω των 18 και άνω των 65) με το αποδεικτικό της έκπτωσής τους, να εκδώσουν κάρτα και μετά μπορούν να την επαναφορτίζουν όπου και όπως θέλουν. Μέχρι σήμερα μπορούσε κανείς να αγοράσει μειωμένα εισιτήρια, χωρίς κανέναν έλεγχο (γιατί ειδικά οι περιπτεράδες δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να τον ελέγξουν αν είναι όντως δικαιούχος έκπτωσης).
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από nikos1991 - 21-07-2018, 12:23 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)