Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
#83
(30-10-2017, 09:57 PM)NEOPLAN N4007 Έγραψε: Ο Σπίρτζης φταίει όταν κάνει παράκληση στους επιβάτες από 5/10/17 για 2 πράγματα;
-Να καταθέτουν ΌΛΟΙ οι επιβατες που είχαν μηνιαία κάρτα μέσα στο 2017 τον γνωστό φάκελο με τα στοιχεία τους, για να ΜΗΝ περιμένουν στην ουρά και να τους ερχεται ο φάκελος ταχυδρομικά σπίτι τους
-Να μην αφήσουν την έκδοση της Ηλεκτρονικής κάρτας τις τελευταίες μέρες του μήνα

Όλοι αυτοί που περιμένουν στην ουρά και γκρινιάζουν δεν μπορούν να κάνουν αυτήν την διαδικασία; Μην μου πεις ότι, αυτά τα "χιλιάδες" άτομα που περιμένουν καθημερινά στις ουρές για να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα, δεν είχαν παλιά χάρτινη κάρτα και χρησιμοποιησούσν εισιτήριο των 0,60/1,40€. Και αν όντως λέμε τώρα όλοι αυτοί χρησιμοποιησούσαν κανονικά εισιτήρια, ποιος είναι ο λόγος που θέλουνε να βγάλουν κάρτα;; Μήπως γιατί τους αρέσει πιο πολύ η εμφάνιση της ATH.ENA.CARD σε σχέση με το ATH.ENA.TICKET; Δεν νομίζω.. Αλλά ακόμα και αν για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ εγώ, όλοι αυτοί που έβγαζαν χαρτινα εισιτήρια, πλέον θέλουν ηλεκτρονική κάρτα, φταίει η ηλεκτρονική κάρτα επειδή αργεί να εκδοθεί; Την ίδια ωρα δεν θα έκαναν για να εκδοθούν και τόσες χιλιάδες χάρτινες κάρτες; Και έστω ότι ξέρουν ότι κάνουν τόση ώρα να βγούνε ηλεκτρονικες κάρτες, για ποιόν λόγο δεν πήγαιναν τις πρώτες μέρες του μήνα να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα αφού δεν κοστίζει τίποτα αν δεν την φορτίσεις; Ο Σπιρτζης φταίει λοιπόν όταν λέει ότι σε 1 μήνα μπορούν και πρέπει να εκδοθούν 250.000 κάρτες και τις πρώτες 20 ημέρες δεν πατάει ψυχή στα εκδοτήρια ενώ τις τελευταίες 5 μέρες μαζεύονται όλοι; Να μην αναφέρω και τα οφέλη που θα χαρίσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, γιατί θα γράψω μέχρι αύριο. Οπότε σκεφτείτε τα ερωτήματα που έθεσα στο post μου και πείτε μου τότε αν φταίει ο Υπουργός ή οι Έλληνες (και οχι μονο) που αφήνουν τα πάντα τελευταία στιγμή..

5/10 δεν έκανε καμία παράκληση για το φάκελο γιατί η διαδικασία δεν υπήρχε. Ανακοινώθηκε κατά τις 10 του μήνα οτι εξετάζονταν λύσεις για να μειωθούν οι ουρές. Η διαδικασία με τους φακέλους άρχισε στις 16/10.

Επίσης, για να έγινε σύσκεψη από τις 10/10 για να μειωθεί η αναμονή, πάει να πει οτι υπήρχε προσέλευση. ΤΕΚ δεν υπήρχαν.

Επιπλέον για τους φάκελους, οι πρώτοι που κατατέθηκαν στις 16 ταχυδρομήθηκαν στις 26. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος σκεφτόταν να καταθέσει μετά τις 20 του μήνα θα θεωρούσε την ουρά μονόδρομο αφού με το την αναμονή μπορεί να έχανε την αλλαγή του μήνα. Η όποια παράταση θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί ΑΠΟ ΤΟΤΕ, αλλά περιμέναμε τις 27/10 όταν ήδη γινόταν το αδιαχώρητο.

Λετε επίσης πως ο ίδιος χρόνος θα χρειαζόταν για τις χάρτινες κάρτες, παραγνωρίζοντας ότι:
  • Για τις χάρτινες λειτουργούσαν περίπου 80 σημεία έκδοσης, αντί 31-32 για τις ηλεκτρονικές. Επίσης, στα σημεία έκδοσης του χάρτινου, αν χρειαζόταν βάζανε 2ο υπάλληλο. Στο ηλεκτρονικό λόγω ελλειψης μηχανημάτων εξυπηρετούσε ένας. Στις 27/10 μόλις μπήκαν πιο πολλά μηχανήματα. 4 μέρες πριν την αρχική προθεσμία. Οπότε 2.5x χρόνος μια και έχουμε λιγότερο από το 40% της δυναμικότητας.
  • Η έκδοση του κουπονιού θέλει μισό λεπτό. Η έκδοση πλαστικης αν δεν έχει φέρει QR ο επιβάτης, πάνω από δίλεπτο (5x χρόνος) και νομίζω είμαι και αισιόδοξος με την εκτίμηση.
  • Χάρτινη κάρτα βγάζανε όσοι είχαν απεριορίστων. Πλέον πλαστική χρειάζονται ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ και ανήλικοι, ηλικιωμένοι, φοιτητές κλπ που δικαιούνται μισό. Ας πούμε χοντρικά 2x ενδιαφερόμενοι.
2μιση επί 5 επί 2 = 25 φορές πιο πολύς χρόνος από όσος χρειαζότανε τα αλλαχθούν οι χάρτινες κάρτες του μήνα, εξ ου και το μπάχαλο.

Προσθέστε και το τραγελαφικό οπου από όταν στις 13/10 καταργήθηκε η υποχρεωτική αγορά μηνιαίας με την έκδοση athena card, προτάθηκε στα ΜΜΕ η προσωποποιημένη κάρτα ως τρόπος να προσπεράστει το "πλαφόν" της αγοράς 5 εισητηρίων και δέσαμε.

Οπότε, το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ έβαλαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ΔΕΝ ήταν έτοιμοι για την αλλαγή (5/10 ανακοίνωση, 16/10 φάκελος, 27/10 προσθήκη ΤΕΚ), και ως μη όφειλαν αποφάσισαν ταυτόχρονα να περάσουν από χαρτί σε ηλεκτρονικό και τα εισητήρια και οι κάρτες απεριορίστων με την ίδια καταληκτική ημερομηνία.

Κατά τα άλλα φταίει ο κόσμος επειδή οι ουρές δεν είχανε φτάσει τις 4 ώρες από τις 5 του μήνα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από Nolyc - 01-11-2017, 01:17 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)