Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
#55
Αυτοί που έγραψαν το περιεχόμενο του site της Athena card πρέπει να είναι απλά, αγνά και ανόθευτα ηλίθιοι. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς, ψάχνοντας να βρεις την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα, πέφτεις σε κείμενα που αλληλοαναιρούνται και φυσικά δεν βγάζεις άκρη.

Το απλό ερώτημα είναι: Βγάζω μια προσωποποιημένη κάρτα την οποία σκοπεύω να φορτίσω με 30 ευρώ για μετακίνηση 30 ημερών στα μέσα εκτός Αεροδρομίου. Ωραία μέχρι εδώ. Θέλω όμως να κάνω και 1 μετακίνηση (χωρίς επιστροφή) προς το Αεροδρόμιο. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι αν θα με καλύψει η προσωποποιημένη κάρτα δεχόμενη φόρτιση για ένα εισιτήριο αεροδρομίου, ή θα χρειαστεί να προμηθευτώ και άλλη καρτούλα. Πάμε στο site να ψάξουμε την απάντηση:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...d-card.jsp

"Μπορώ να φορτίσω την προσωποποιημένη κάρτα μου με προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών+) και χρηματική αξία μέχρι 50 ευρώ".

Σαφές λοιπόν, μπορώ να βάλω λεφτά στην κάρτα αλλά μπορώ να τα κάνω μόνο προϊόντα κομίστρου μεγάλης διάρκειας. Πολύ ωραία, πάμε να δούμε τι γίνεται με τις ανώνυμες καρτούλες:

https://www.athenacard.gr/jsp/smartafc/g...s-card.jsp

"Μπορείτε να τη φορτίσετε με... μπλα μπλα μπλα... εισιτήριο αεροδρομίου κανονικής τιμής".

Τέλεια, εδώ είμαστε. Μπορώ λοιπόν να πάρω μια ανώνυμη καρτούλα και να τη φορτίσω μόνο με το εισιτηριάκι που θέλω;

Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ!!! ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Διότι "Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση ανώνυμης ATH.ENA Card είναι η αγορά εισιτηρίου 5 ή 10 + 1 διαδρομών." Δυστυχώς δεν λέει πουθενά "ή ενός εισιτηρίου για το αεροδρόμιο". Οπότε για να μπορέσω εγώ να φορτίσω την ανώνυμη καρτούλα πρέπει πρώτα να τη γεμίσω με άχρηστα σε μένα προϊόντα τα οποία, μαζί με το εισιτήριο του αεροδρομίου, σχεδόν φτάνουν το κόστος φόρτισης της προσωποποιημένης κάρτας με 30 μέρες + αεροδρόμιο.

Λέτε να δούμε και το FAQ μπας και λέει κάτι; Άντε να το δούμε κι αυτό:

https://www.athenacard.gr/smartafc/gener...rs/FAQ.dev

"Η βασική διαφορά στη χρήση του πολλαπλού εισιτηρίου και της ATH.ENA Card έγκειται στο ότι :
το πολλαπλό εισιτήριο μπορεί να φορτιστεί μόνο με προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας (π.χ. εισιτήρια 90 λεπτών-μιας διαδρομής, ημερήσιο, 5ήμερο, τουριστικό κ.α.) και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής.

ενώ
η ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα
και με προϊόντα χρονικής διάρκειας, κυρίως μεγάλης διάρκειας (π.χ 30, 90, 180 ή 365 ημερών), ή μικρής (π.χ. εισιτήριο αεροδρομίου κ.α.)
και με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι."

Άρα εδώ μας λέει πως η ATH.ENA Card φορτίζεται ΚΥΡΙΩΣ με προϊόντα μεγάλης διάρκειας, αλλά φορτίζεται και με μικρής (ίσως το κουμπί για τα δευτερεύοντα προϊόντα να είναι μικρότερο, ποιος ξέρει τι θα πει ΚΥΡΙΩΣ).

Συμπέρασμα: Εσείς που τα γράψατε αυτά, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΓΩ;

Έχω κι άλλα για να γελάσετε από το site της Athena.card (ειλικρινά, αν ήμουν υπουργός θα είχα παραιτηθεί μετά από αυτό το ανοσιούργημα που υποτίθεται ότι εισάγει τις συγκοινωνίες σε χάι τεκ καταστάσεις - εδώ γελάμε), αλλά σιγά-σιγά γιατί έχουμε και δουλειές. Πάρτε γρήγορα τις ανώνυμες καρτούλες σας πάντως διότι:

https://www.athenacard.gr/smartafc/gener...rs/FAQ.dev

"Δεν έχω καταλάβει πώς υπολογίζεται ο ακριβής χρόνος λήξης της ισχύος κάποιων προϊόντων κομίστρου. Μπορείτε να δώσετε μερικά παραδείγματα;

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά παραδείγματα λήξης της ισχύος διαφορετικών προϊόντων κομίστρου:

Tύπος προϊόντος Ενεργοποίηση (1η επικύρωση) Λήξη
1. Εισιτήριο 90 λεπτών 18.1.2017 05:03:12 18.1.2017 15:33:11"

Να' στε καλα βρε παιδιά που δώσατε τα παραδείγματα και μάθαμε πως για τον ΟΑΣΑ τα 90 λεπτά διαρκούν 10,5 ώρες. Τρέξατε - προλάβατε!
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από amoran - 12-10-2017, 12:57 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 11 Επισκέπτης (ες)