Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
#42
Σήμερα έβγαλα την δική μου ATH.ENA Card. Ο εκδότης μου είπε τα εξής:

1. Για την ενεργοποιήση της κάρτας χρειάζεται μια μόνο επικύρωση, αμέσως μετά τη φόρτισή της.
2. Για τα λεωφορεία η επικύρωση γίνεται μια φορά, μόνο εάν πρόκειται να την ενεργοποίησή της. Εαν η κάρτα έχει ήδη ενεργοποιηθεί, δε χρειάζεται επικύρωση.
3. Για το μετρό και εδώ η επικύρωση γίνεται μια φορά, μόνο εάν πρόκειται να την ενεργοποίησή της. Για όσο καιρό οι μπάρες είναι ανοιχτές, δε χρειάζεται κάποια άλλη επικύρωση. Όταν οι μπάρες κλείσουν στο μέλλον, θα χρειάζεται check-in και check-out.
4. Για να δεις εαν η κάρτα έχει ενεργοποιηθεί, αλλά και ημερομηνίες (ενεργοποίησης και λήξης), απλα πλησιάζεις ένα αυτόματο μηχάνημα και επιλέγεις "πληροφορίες κάρτας". Την πλησιάζεις στο αριστερό κάτω μέρος το μηχανήματος και αμέσως βλέπεις τις πληροφορίες στην οθόνη. Το παραπάνω βήμα το δοκίμασα σε μηχάνημα ΑΣΣΚ σε στάση του τραμ.
5. Για επαναφόρτιση της κάρτας, μπορείς να πας σε εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ, και σε οποιοδήποτε άσπρο μηχάνημα ΑΣΣΚ.
6. Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, πας σε ένα εκδοτήριο (γκισέ) της ΣΤΑΣΥ με τον μοναδικό αριθμό της κάρτας (δίδεται απόκομμα κατά την έκδοση της κάρτας) και το 8ψήφιο ΡΙΝ.

Τέλος, για την έκδοση της κάρτας, κάποιος μπορεί να απευθυνθεί σε συγκεκριμένα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ, ενώ απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Πιστοποιητικό ΑΜΚΑ δε χρειάζεται, αρκεί μόνο να ξέρεις το νούμερο. Η λήψη της φωτογραφίας γίνεται επιτόπου, ενώ ο εκδότης σου δίνει ενα μικρό πληκτρολόγιο, ώστε να βάλεις το 8ψήφιο ΡΙΝ σου. Με την έκδοση της κάρτας δίδεται και ενα μικρό χαρτάκι με τον μοναδικό αριθμό της κάρτας, το οποίο πρέπει στη συνέχεια να φυλαχθεί από τον κάτοχο σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από N1Ellinikou - 02-10-2017, 11:12 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 5 Επισκέπτης (ες)