Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
#27
(30-11-2016, 10:47 AM)georgio Έγραψε: Εισαι σιγουρος; Στη Δανια που εχω μπει προσφατα σε Μέσα Μεταφορας στα λεωφορεια χτυπουσες την καρτα και στην εισοδο( Μονο απο μπροστα εννοειται) και στην έξοδο αφου υπολογιζε τη ζωνη που εισαι και τα χιλιομετρα που διενυσες για την αντιστοιχη χρεωση. Αν δεν την χτυπαγες κατα την εξοδο σε χρεωνε τη μεγιστη χιλιομετρικη αποσταση που θα μπορουσες να διανύσεις στη ζώνη κατι το οποιο θα γινεται και δω όπως έχουν πει

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες αθηναϊκές. Φανταστείτε ένα λεωφορείο, ας πούμε το 608, να σταματάει σε μία στάση της Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου, κλείνοντας βέβαια όλη την κυκλοφορία (αφού είναι μια λώρίδα ανα κατεύθυνση) και να προσπαθούν να αποβιβαστούν 50 - 60 άτομα, με τον καθένα να πρέπει να περάσει την καρτα του από το μηχάνημα. Χρόνος αναμονής τουλάχιστον δύο λεπτά. Για να δούμε αν θα εκτελεστεί δρομολόγιο με χρόνο κάτω από δύο ώρες.

Πάνω - κάτω το ίδιο συνέβαινε στην Θεσσαλονίκη, όσα χρόνια είχαν εισπράκτορα οι νταλίκες στην πίσω πόρτα : Ουρές δέκα μέτρα με τον κόσμο να στριμώχνεται και να επιβιβάζεται ΕΝΑΣ- ΕΝΑΣ ώστε να καταφέρει να δείξει στον εισπράκτορα την κάρτα απεριορίστων ή να κόψει εισιτήριο. Οι χρόνοι διαδρομής ήταν τραγικοί και οι αναμονές στις στάσεις απαράδεκτες.

Και για να μη θεωρούμε ότι μόνο εδώ έχουμε πρόβλημα : Στο Αμβούργο της Γερμανίας υπάρχει η περίφημη γραμμή Metrobus 5. Κάτι σαν 608, 040 και 550 μαζί. 40.000 επιβάτες την ημέρα, χρονοαποστάσεις 4-5' και λεωφορεία διπλοφυσούνες VanHool 25μετρα. Πήγαν να εφαρμόσουν σύστημα εισόδου από την πόρτα του οδηγού. Το κατήργησαν την πρώτη μέρα εφαρμογής του, όταν είδαν ότι διαλύθηκε η συγκοινωνία.
Μέχρι και στο Λονδίνο που λειτουργεί χρόνια αυτό το σύστημα, στα λεωφορεία έχουν flat rate 2 λίρες και δεν κάνουν check out λόγω επιβατικού φόρτου.
Αυτά τα "κόλπα" με τα check-in / check-out γίνονται μόνο σε γραμμούλες με 20-30 επιβάτες. Στους κορμούς και σε βαριές γραμμές το ζητούμενο είναι να γίνεται γρήγορη και άνετη επιβίβαση/αποβίβαση από όλες τις πόρτες και στο συντομότερο χρόνο.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) - από Citaro - 30-11-2016, 11:06 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 Επισκέπτης (ες)