Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[athenstransport.com] Μία ξέμπαρκη πινακίδα του Μετρό στην Πατησίων
#1
   

Γράφει ο Athensville:

Το απόλυτο χοτ συμβαινει εδώ και 5 μέρες στην Τοσίτσα. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος το εγκατέστησε αλλά εξελίσσεται στο απόλυτο αστικό χάπενινγκ, οι τουρίστες κοιτούν χαρτη και ψαχνουν να βρουν στάση, οι Αθηναίοι σταματάνε πιάνουν κουβέντα ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση στην βιαστική Πατησίων, στο εντελώς ξαφνικό κάτι επιτέλους νέο.

Όσο για τα στοιχεία αν όντως το εγκατέστησαν οι συγκοινωνίες Αθηνών: είναι συνδεδεμένο με ρεύμα, είναι ολόιδια η κατασκευή της σημανσης με του Μετρό, γραφιστικά οι χάρτες έχουν μια διαφοροποίηση στις γραμματοσειρες που προκαλεί υποψίες μη πραγματικού.

Δεν μπορει θα μαθουμε συντομα. Οπως και να χει γινονται πραγματα τελικα στην πόλη


Η πινακίδα που εμφανίστηκε πριν από μία βδομάδα στην Πατησίων, στο ύψος της οδού Τοσίτσα, είναι βεβαίως καλλιτεχνική εγκατάσταση αφού ένας σταθμός μετρό στο συγκεκριμένο σημείο ίσως να βρίσκεται δεκαετίες μακριά.

Απ ό,τι φαίνεται πρόκειται για έργο στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Reality Through Fiction που διοργανώνει η Σχολή Καλών Τεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 14 Νοεμβρίου.

Για την ιστορία, στο σημείο αυτό υπήρχε σχεδιασμός για κατασκευή στάσης του Τραμ στην επέκταση προς την Πλατεία Αιγύπτου, στα πλαίσια του Rethink Athens. Το έργο πολεμήθηκε σφοδρά από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που το θεωρούσε «έργο βιτρίνας» και τελικά κρίθηκε παράνομο από το ΣτΕ τον περασμένο Ιούνιο.

Υ.Γ. Με αφορμή την φωτογραφία που δείχνει τουρίστες να προσπαθούν να διαβάσουν τον χάρτη της πινακίδας (χάρτης ολόκληρου του δικτύου μετρό), για ποιο λόγο οι σταθμοί του μετρό και κάποιες στάσεις λεωφορείων είναι τα μόνα σημεία στα οποία υπάρχουν χάρτες της πόλης τους οποίους μπορούν να συμβουλευτούν τόσο οι τουρίστες όσο και οι Αθηναίοι; Η τοποθέτηση χαρτών σε κεντρικά σημεία της πόλης θα ήταν κάτι τόσο περίπλοκο και δαπανηρό ώστε είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί από το δήμο της Αθήνας;

   
   
   

Πηγή, φωτογραφίες: Athensville

Πηγή είδησης: athenstransport.com
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)