Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
202 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ - ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ
#3
Οι στάσεις του 024 στο κομμάτι Αθήνα - Στ. Αγ. Ιωάννη πριν από την κατάργηση του τμήματος αυτού, καθώς και οι στάσεις του ήδη καταργηθέντος 202 που τις αντικατέστησαν:

static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΙΙΩ46ΨΧΕ3-6

Ομοίως, οι στάσεις του 057 στο κομμάτι Αθήνα - Δάφνη πριν από την κατάργηση του τμήματος αυτού, καθώς και οι στάσεις του ήδη καταργηθέντος 202 που τις αντικατέστησαν:

static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΙΙΩ46ΨΧΕ3-Κ

Ειδικά για το παλιό 228, μετέπειτα νότιο τμήμα του 057 και μετέπειτα νότιο τμήμα του (αποτυχημένου) 202 θυμάμαι τα εξής:

* Το 1977 (επί ΕΚΤΕΛ - παλαιότερη ανάμνηση ελληνικού αστικού λεωφορείου εν γένει) η αφετηρία ήταν επί της *Κοραή* από την πλευρά που είναι το Γενικό Λογιστήριο. Το τέρμα ήταν πάντοτε (και τότε) επί της Αλκίνοου. Απέναντι ήταν ένα καφενείο προς τέρψιν των οδηγών. Θυμάμαι (πρώτη θύμηση) το κλασσικό λεωφορείο παλαιού με τον οδηγό, τη μηχανή και δύο θέσεις επιβατών πλάγιες στα δεξιά, συμμετρικά με τη θέση του οδηγού.

* Κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1980 (Ikarus) η αφετηρία μεταφέρθηκε επί της Σταδίου κοντά στην Ομόνοια, και συγκεκριμένα μπροστά στον καμμένο Κατράντζο (δηλ. απέναντι από την αρχή της Μπενάκη). Εκεί είχε την αφετηρία του και το 155.

* Όταν, λόγω της δημιουργίας του Μετρό και δη των Σταθμών Ν. Κόσμου και Αγ. Ιωάννη καταργήθηκε το κομμάτι Αθήνα-Αγ. Γεώργιος της γραμμής 057 Αγ. Γεώργιος - Λόφος Σκουζέ, και λόγω -εικάζω- του γεγόνοτος ότι το 228 ήδη πήγαινε Ομόνοια, έγινε το νότιο κομμάτι της γραμμής 057. Με το 057 αραιωσαν τα δρομολόγια (που επί 228 ήταν 6' στην αιχμή) και έγιναν 10-15'. Επίσης λόγω του μεγάλου μήκους της γραμμής χάλασε και η ακρίβεια των δρομολογίων, υπήρξε δε χειροτερευση στην ποιότητα των λεωφορείων (του 057 ήταν παλαιότερα)

* Σε κάποια φάση αποφασίστηκε η προέκταση της γραμμής μέχρι Στ. Δάφνης (μια μάλλον εσφαλμένη απόφαση) μέσω ενός μεγάλου κύκλου Μητρ. Ευθυβούλη - Αιγαίου - Παπαναστασίου . Το μονο θετικό σ' αυτό ήταν η κατάργηση της δύσκολης (λόγω παρκαρισμενων αυτοκινήτων) στροφή της Ηούς πριιν από το παλαιό τέρμα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: 202 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ - ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞ - από ns_ - 09-11-2013, 08:51 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)