Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Παράξενες ονομασίες στάσεων στην Αθήνα
#11
Εμένα μία από τις ονομασίες που με έχουν προβληματίσει είναι η στάση "ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ" ή "ΚΑΡΑΜΕΛΕΓΚΟΥ", στην Ηλιούπολη (στην περιοχή του νέου σταθμού "Ηλιούπολη").

Υπάρχουν 3 στάσεις με αυτή την ονομασία αυτή:
1) ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ: επί του παραδρόμου της λ. Βουλιαγμένης (έναντι της εξόδου προς Ηλιούπολη του νέου σταθμού), με διερχόμενη την Α4 (προς Τερψιθέα).
2) ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΥ: επί της λ. Βουλιαγμένης (ρεύμα προς Αθήνα), μετά τα φανάρια της Β' Εισόδου Ηλιούπολης, με διερχόμενες τις 109/154 (προς στ. Αγ. Δημητρίου), 155 (προς Αγ. Μαρίνα) και τις Α3/Β3/Α4 (προς Ακαδημία).
3) ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ - ΣΤ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: επί της λ. Βουλιαγμένης (ρεύμα προς Γλυφάδα), στο ύψος της εξόδου προς Άνω Καλαμάκι του νέου σταθμού, με διερχόμενες τις 109 (προς Α. Καλαμάκι), 154 (προς Α. Γλυφάδα) και Α3/Β3 (προς Γλυφάδα).

Μικρότερος νόμιζα ότι κάποια σχέση μπορεί να έχει με τη γνωστή εταιρεία, αλλά τώρα που είμαστε εχέφρονες πια, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το σενάριο να ισχύει (άλλωστε η γύρω περιοχή οικίες έχει).

Μία λογική εξήγηση, που συνάδει με ιστορικά δεδομένα της Ηλιούπολης, αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να ισχύει, είναι η στάση αυτή να μετονομάστηκε έτσι μετά το 1998, προς τιμήν του εθελοντή Δ. Καραμολέγκου, που είχε χάσει τη ζωή του, με άλλους 3 πυροσβέστες, στη μεγάλη φωτιά του Καρέα. Ωστόσο ούτε αυτό το σενάριο μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί δε δικαιολογείται απόλυτα, από τη στιγμή που είναι μία μεμονωμένη κίνηση "τιμής" προς έναν από τους πεσόντες.

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΑΣΕΩΝ - από marios.ilioupoli - 12-11-2013, 10:12 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 5 Επισκέπτης (ες)