Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προμετωπίδες λεωφορείων ΟΣΥ
#73
(20-06-2013, 07:08 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Με αφορμή την μετονομασία της Γ12 (προσθήκη του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ στη προμετωπίδα) παρατηρώ το εξής: Ο ΟΑΣΑ έχει μανία με τη προσθήκη όσο περισσότερων ονομάτων στις προμετωπίδες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το Α4: στη προμετωπίδα γράφει ''ΑΚΑΔΗΜ. - ΑΡΓΥΡΟΥΠ. - Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ'', ενώ θα μπορούσε να γράφει απλούστατα να παραλείψει το ''ΑΡΓΥΡΟΥΠ.''

Επίσης, στο πρόσφατα τροποποιημένο 748, η προμετωπίδα γράφει ''ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ''. Δηλαδή δεν μπορούσαν να γράψουν όμορφα και απλά ''ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ'' ?

Πιστεύω πως θα επρεπε να αναγράφεται μόνο η αφετηρία και το τερμα της γραμμής με μια τρίτη προσθήκη να γίνεται μόνο όταν η γραμμή προέρχεται απο συγχώνευση ή οταν η προσθήκη αυτή αφορά κάποιο σημείο ενδιαφέροντος (πχ κάποιο νοσοκομείο, κάποιος στ. μετρο).

Στο Γ12 υπήρχε "ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ" στην προμετωπίδα, αλλά δεν αναφέρονταν στην επίσημη ονομασία της γραμμής.

Για το Α4, δε διαφωνώ ότι θα μπορούσε να παραλειφθεί το "ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ", αλλά καλύτερα να υπάρχει για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Αν ήταν το μόνο πρόβλημα οι περιττές προσθήκες, θα 'ταν καλά. Εδώ τα 220/221 καταλήγουν στο ίδιο σημείο και έχουν διαφορετική τελείως ονομασία, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν:
- 220: "ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΩ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ"
- 221: "ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΩ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ"
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Προμετωπίδες λεωφορείων ΟΣΥ - από marios.ilioupoli - 20-06-2013, 08:51 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 11 Επισκέπτης (ες)