Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
#20
Στα πολύ θετικά που έγιναν τον τελευταίο καιρό, είναι η προσθήκη επεξηγήσεων στο site τους, οι οποίες αναφέρουν ποιες γραμμές διέρχονται από την κάθε περιοχή, καθώς και ο χάρτης που απεικονίζει τις οδούς από τις οποίες διέρχονται οι βασικές γραμμές. Από εκεί και πέρα, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των επιβατών.


Στον τομέα της ενημέρωσης:
Α) Στάσεις
- Προσθήκη σημαίας, η οποία θα έχει αναρτημένο το λογότυπο του ΚΤΕΛ, το όνομα της στάσης, τον κωδικό της και τις διερχόμενες γραμμές. Ουσιαστικά, με το που κάποιος δει την σημαία, θα μπορεί να έχει όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται για να μετακινηθεί.
[Εικόνα: thumb_Semaia_Khoris_Logotupo.png]
- Δημιουργία "μπλοκ στάσεων". Για παράδειγμα, πάνω από την σημαία, θα μπορούσε να υπάρχει ένας κυκλικός δίσκος ο οποίος να αναφέρει το γράμμα της στάσης σύμφωνα με το μπλοκ που ανήκει, κάτι ανάλογο με αυτό που εφαρμόζεται στο Λονδίνο.
- Προσθήκη χαρτών στις κεντρικές στάσεις, οι οποίοι θα απεικονίζουν τις διερχόμενες γραμμές, κοντινές στάσεις, σημεία πώλησης εισιτηρίων, σημεία ενδιαφέροντος κ.ο.κ.
[Εικόνα: thumb_Grammes_Kentrou.png]
- Προσθήκη γραφικών αναπαραστάσεων των γραμμών σε κάθε στάση
[Εικόνα: thumb_Graphiko_Diadromon.png]
- Αναδιαμόρφωση του προγράμματος των δρομολογίων, βάση κάθε γραμμής και με επισήμανση σε περίπτωση που το δρομολόγιο παρεκκλίνει της βασικής του πορείας. Σε γραμμές "υπεραστικού τύπου", όπως είναι οι γραμμές 1 και 3, αναγραφή των ωρών άφιξης στον κάθε προορισμό.
[Εικόνα: thumb_Upodeigma_Dromologion.png]
- Ανάρτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ειδική τροποποίηση γραμμής, κατάργηση γραμμής, ή δημιουργία γραμμής.
[Εικόνα: thumb_Proeidopoietika_Menumata.png]

Β) Ενημέρωση εντός λεωφορείου - τηλεματική
- Ενσωμάτωση νέων γραμμών στην τηλεματική
- Ενεργοποίηση ηχητικής αναγγελίας εντός του λεωφορείου
- Μετάδοση όλων των ανακοινώσεων μέσω κυλιόμενου μηνύματος στο κάτω μέρος της οθόνης της τηλεματικής εντός του λεωφορείου
- Αναγγελία των μετεπιβιβάσεων που προσφέρει η κάθε στάση σε άλλες γραμμές

Γ) Ιστοσελίδα - Έξυπνες στάσεις
- Ανέβασμα όλων των ανακοινώσεων στο site τους καθώς και μετάδοσή τους από τις έξυπνες στάσεις, ως μηνύματα.
- Δημιουργία mailing list, έτσι ώστε οι ανακοινώσεις να στέλνονται και μέσω e-mail.
- Προσθήκη του αριθμού της γραμμής στις έξυπνες στάσεις.


Στον τομέα της σχέσης επιβατών - Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.:
Α) Ετήσιοι διαγωνισμοί φωτογραφίας υπό τον διακριτικό τίτλο "Τα λεωφορεία μας … φωτογραφίζονται!". Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό, αποστέλλοντας την δική του φωτογραφία, η οποία θα έχει θέμα τις αστικές συγκοινωνίες. Έπειτα, οι φωτογραφίες θα αξιολογούνται ή από το αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ή από τους επιβάτες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και οι καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτώνται στις κεντρικές στάσεις.

Β) Διαγωνισμός για την "φωνή" των ηχητικών αναγγελιών υπό τον διακριτικό τίτλο "Τα λεωφορεία μας … αποκτούν φωνή!". Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό, αποστέλλοντας την δική του ηχογραφημένη δοκιμή σε ένα δοσμένο κείμενο. Έπειτα, οι ηχογραφήσεις θα αξιολογηθούν ή από το αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ή από τους επιβάτες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η καλύτερη "φωνή" θα είναι αυτή η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα ηχητικών αναγγελιών.

Γ) Ετήσιες συναντήσεις με επιβάτες - πολίτες υπό τον διακριτικό τίτλο "Τα λεωφορεία μας … συνομιλούν με τους πολίτες!". Στις συναντήσεις αυτές θα συζητούνται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, προτάσεις αναδιάρθρωσης των γραμμών, καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετικό με τις αστικές συγκοινωνίες.


Στον τομέα του συστήματος των γραμμών:
- Απλούστευση των γραμμών. Η κάθε γραμμή θα πρέπει να έχει μία αφετηρία, ένα τέρμα και μία διαδρομή. Σε περίπτωση που κάποιο δρομολόγιο ακολουθεί διαφορετική διαδρομή, ή έχει άλλη/ο αφετηρία/τέρμα, αλλαγή του αριθμού της γραμμής ή προσθήκη επιθέματος στον αριθμό της γραμμής, το οποίο θα εμφανίζεται και στις προμετωπίδες των λεωφορείων.
- Αλλαγή της διαδρομής είτε της γραμμής "Πέραμα - Πανεπιστήμιο", είτε της "Ελεούσα - Κατσικάς", είτε της "Νέα Ζωή - Πανεπιστήμιο" έτσι ώστε να διέρχονται από τα ΚΤΕΛ. Το ταξίδι της μετάβασης θα ακολουθεί την πορεία Λεωφ. Γράμμου - 8ης Μεραρχίας - Λεωφ. Γεωργίου Παπανδρέου - Κουντουριώτου - Αβέρωφ, ενώ της επιστροφής την διαδρομή Αβέρωφ - Λεωφ. Καραμανλή - Μώλος - Παρ. Ευαγγελίδη - Λεωφ. Γεωργίου Παπανδρέου - 8ης Μεραρχίας - Λεωφ. Γράμμου.
Κατάργηση όλων των γραμμών που πηγαίνουν Τ.Ε.Ι. και διέρχονται από την Λεωφόρο Δωδώνης εντός του κέντρου. Στην θέση τους, μπορεί να δημιουργηθεί η γραμμή 14: Πλατεία - Ναπολέων Ζέρβα - Τ.Ε.Ι. - Πανεπιστήμιο. Η διαδρομή της μετάβασης θα είναι η εξής: Πλατεία - Ναπολέων Ζέρβα - Δόμπολη - Λεωφόρος Δωδώνης. Για την επιστροφή στο Κέντρο υπάρχουν 2 εκδοχές: α) Να επιστρέφει μέσω της Λεωφόρου Δωδώνης, β)Να επιστρέφει μέσω Δόμπολη - Σουλίου - Πλατεία Πάργης - Πυρσινέλλα. Με αυτή την αλλαγή, α) θα αποσυμφορηθεί η στάση "Δικαστικό Μέγαρο" και β) το Κ.Τ.Ε.Λ. θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τα εφεδρικά λεωφορεία, μιας και θα ξέρει για ποιόν προορισμό υπάρχει ζήτηση.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από gekanell - 21-05-2015, 11:25 PM
Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από gekanell - 07-09-2015, 10:58 AM
Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από TheVillager - 30-05-2017, 08:12 AM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από SR240 - 23-02-2022, 11:31 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από SR240 - 23-02-2022, 11:50 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 26-02-2022, 12:05 AM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 26-02-2022, 12:20 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 01-05-2022, 09:26 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 02-05-2022, 09:37 AM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 26-10-2022, 03:58 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 28-10-2022, 12:31 AM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 01-11-2022, 05:31 PM
RE: Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων - από reshz - 02-11-2022, 11:12 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)