Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ο Φιλελεύθερος] Mεγαλώνει προς τα δυτικά το Λιμάνι της Λεμεσού
#1
Στο δρόμο της υλοποίησης του μπαίνει ένα ακόμα σημαντικό έργο που προωθεί η Αρχή Λιμένων, η συμβολή του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη στην ουσιαστική αναβάθμιση που επιδιώκεται για το λιμάνι της Λεμεσού. Πρόκειται για το έργο της επέκτασης των κρηπιδωμάτων του λιμανιού κατά 500 μέτρα, μια επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ώστε το λιμάνι της Λεμεσού να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές και μελλοντικές του ανάγκες και κυρίως στις απαιτήσεις των ξένων ναυτιλιακών γραμμών.

Κάποια τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του έργου συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων υπό την προεδρία του αρμοδίου υπουργού Ευθύμιου Φλουρέντζου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών λειτουργών της Αρχής Λιμένων και του μελετητή του έργου. Φαίνεται ωστόσο ότι κάποια τεχνικά προσκόμματα που είχαν προκύψει, ξεπερνιούνται και ο δρόμος για υλοποίηση του έργου είναι πλέον διάπλατος.

Στα πλαίσια προώθησης του έργου, δόθηκαν οδηγίες σε λειτουργούς της Αρχής Λιμένων, όπως σε συνεργασία με τους μελετητές να προχωρήσουν στην ετοιμασία των σχετικών εγγράφων, ώστε μέσα στο Νοέμβριο να γίνει προσφοροδότηση του έργου σε εργοληπτικούς οίκους, οι οποίοι διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους έργα λιμενικής υποδομής.

Η έναρξη των κατασκευαστικών έργων, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα γίνει τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 24 μηνών από την ημέρα έναρξής τους. Το δε κόστος, έχει εκτιμηθεί στα €30 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 60% από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Φιλελεύθερος] Παράλληλος δρόμος από το λιμάνι Λεμεσού GeorgIrisbus 0 2.382 10-07-2012, 10:50 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Φιλελεύθερος] Επεκτείνεται δυτικά το λιμάνι της Λεμεσού GeorgIrisbus 0 1.571 13-02-2012, 01:41 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)