Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PortNet.gr] Οι Γερμανοί "κατέλαβαν" το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
#1
Το «Aida Aura» στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 1.200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Aida Aura, της γερμανικής εταιρείας «Aida Cruises», το οποίο έδεσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποβιβάστηκαν στην συμπρωτεύουσα. Το πλοίο αναχώρησε για τη Σάμο το απόγευμα.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πλήρωμα 389 άτομα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Βουλγαρία και θα επισκέπτεται την πόλη κάθε δύο εβδομάδες. Από το σύνολο των 1.206 επιβατών, οι 1.140 είναι Γερμανοί και οι 46 Αυστριακοί, ενώ μεταξύ των τουριστών συμπεριλαμβάνονται Δανοί, Βέλγοι και ένας Ιάπωνας.

Από το καλοκαίρι του 2013 το «Aida Aura» δεν θα δένει απλά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά θα διανυκτερεύει κιόλας, με τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη και προσδοκίες ανάλογων κινήσεων και από άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της διοίκησης του ΟΛΘ για το 2012, όμως βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για την επίτευξη αυτού του στόχου, αποτελεί η παραχώρηση του υφιστάμενου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, καθώς και η παραχώρηση και εκμετάλλευση του κρηπιδώματος 10 στο δεύτερο προβλήτα και χερσαίου χώρου για τη δημιουργία ενός δεύτερου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Λιμάνι Πειραιά: Κινέζοι θέλουν ΟΛΠ, Γερμανοί έγιναν τεχνικοί σύμβουλοι GeorgIrisbus 1 2.566 18-02-2012, 02:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [PortNet.gr] Πάτρα: Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι λόγω των θυελλωδών ανέμων Konstantinos MercedesBenz 1 2.440 26-01-2012, 01:46 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)