Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ροδιακή] Αποσύρει η ΑΝΕΣ το πλοίο «Ά. Νεκτάριος»
#1
Αίτημα για να τροποποιήσει τα υφιστάμενα δρομολόγια του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» το οποίο έχει δρομολογήσει από τον Πειραιά για Αίγινα – Πόρο, κατέθεσε η ΑΝΕΣ στο αρμόδιο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδρίασε πρόσφατα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αίτημα της ΑΝΕΣ αφορά στο χρονικό διάστημα μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 οπότε και η εταιρία θα αποφασίσει εκ νέου τι θα πράξει.

Το άλλο πλοίο «Πρωτέας» που εκτελεί δρομολόγια προς και από τη Σύμη θα αποφασιστεί τελικά πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα από την ίδια την εταιρία.

Η ενέργεια αυτή πάντως, προκαλεί εκ των πραγμάτων ερωτηματικά, για το τι τελικά σκέφτεται να πράξει η εταιρία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική οικονομική συγκυρία, γεγονός πάντως που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή εταιρία της Σύμης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ότι είχε υπαχθεί ήδη στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99.

Το Άγιος Νεκτάριος πάντως είναι ένα εξαιρετικά αξιόπλοο σκάφος, αφού ναυπηγήθηκε το 1999 και δρομολογήθηκε αρχικά από τη Ναυτική Εταιρία Βορείων Σποράδων και Ευβοίας, ως «Παναγιά Σκιάθου».

Από το 2001 μετονομάστηκε σε Άγιος Νεκτάριος Αίγινας και έκτοτε έχει δρομολογηθεί στον Πειραιά.

Η δυναμικότητά του, ανέρχεται στους 1000 επιβάτες και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 110 αυτοκίνητα ενώ η ταχύτητά του φτάνει τα 14 μίλια.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ροδιακή] Το νέο πλοίο της Dodekanisos Seaways GeorgIrisbus 0 1.694 06-11-2011, 01:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)