Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Στόχος η «απογείωση» της Ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2012
#1
Ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα το απόγευμα στο Metropolitan Expo

Διονύσης Βυθούλκας

Τις πύλες ανοίγει το απόγευμα της Δευτέρας η διεθνής έκθεση για την Ναυτιλία «Ποσειδώνια 2012».

Η έκθεση γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και θα συμμετάσχουν περίπου 1.870 εκθέτες από 87 χώρες ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές 17.000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν τις πύλες του κατά τη διάρκεια του πενθημέρου.

«Οι εκθέτες και οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων για σημαντικά ναυτιλιακά θέματα που αφορούν τη ναυπήγηση, τη χρηματοδότηση, τις ναυλώσεις, τις περιβαλλοντικές πολιτικές και τις νέες τεχνολογίες, όλα εντός των άνετων εγκαταστάσεων του Metropolitan Expo», δήλωσε ο υπεύθυνος των Εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θ. Βώκος.

Όπως παρατήρησε ο κ. Βώκος «για πρώτη φορά εφέτος, τα Ποσειδώνια θα εστιάσουν επίσης στον τομέα της κρουαζιέρας, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν ωθήσει τη χώρα να περάσει σε μία μετα-καμποτάζ εποχή, καθώς η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για την ελληνική οικονομία»
.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται πως «η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά την ισχυρότερη παρουσία, με πολλούς εκθέτες να παρατάσσονται στο εθνικό περίπτερο της Κίνας έκτασης 1.300 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά 21 κράτη από την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία έχουν δεσμεύσει εκθεσιακό χώρο για τα φετινά Ποσειδώνια».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η έκθεση συνεπάγεται επίσης έσοδα περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, μεταφοράς, κατασκευής περιπτέρων, σίτισης, ψυχαγωγίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Ο κ. Βώκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας. Αυτά είναι έσοδα μόνο για διαμονή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα κατασκευών και συμμετοχής στην έκθεση, τα οποία θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τα περίχωρά της, χωρίς να υπολογίζουμε και τα επιπλέον έσοδα που παράγονται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ώστε να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου».

Τα «Ποσειδώνια 2012» τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Οι εφοπλιστές ζητούν επανασύσταση υπ. Ναυτιλίας για να κάνουν επενδύσεις Cmaniac 1 2.589 22-06-2012, 01:09 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)