Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Επέκταση αστικών συγκοινωνιών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη
#10
(30-11-2014, 01:57 PM)meganium Έγραψε: ή μπορούμε να εξετάσουμε και την περίπτωση του ΟΑΣΘ που στέλνει εκτός Θεσσαλονικής γραμμές με αρκετά καλά δρομολόγια θα έλεγα (και μην μου πείτε ότι ο ΟΑΣΘ είναι ΚΤΕΛ γιατί αμά η βελτίωση λέγεται ιδιώτης τότε καλώς να μας έρθει).

Μόνο που για το Επαρχείο Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης, την εξυπηρέτηση περιοχών του οποίου έχει αναλάβει ο ΟΑΣΘ, οι επιβάτες πληρώνουν εισιτήριο 2€ και όχι το ίδιο με αυτό που χρειάζεται κάποιος για μία μικρή μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

Το πρόβλημα αυτών που θα ζητάνε η αστική συγκοινωνία σε λίγο να φτάνει μέχρι τον Ωρωπό και το Χαλκούτσι, την Κινέτα, το Αλεποχώρι και το Πόρτο Γερμενό ή μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο, δεν είναι το αν θα τους εξυπηρετεί η ΟΣΥ ή η ΚΤΕΛ Αττικής. Αυτοί που ζητάνε επέκταση του συγκοινωνιακού έργου, θέλουν να μετακινούνται με το εισιτήριο των 1,20€ από την περιοχή τους μέχρι το Σύνταγμα, και ας είναι κάποιες αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα απόσταση. Ε αυτό δε γίνεται. Και δε γίνεται γιατί είναι παράλογο, για παράδειγμα, ο φοιτητής που έχει μόνιμη κατοικία στην Οινόη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας να δικαιούται στεγαστικό επίδομα, λόγω χιλιομετρικής απόστασης από το Κέντρο των Αθηνών, και την ίδια ώρα να εξυπηρετείται από τον ΟΑΣΑ με εισιτήριο των 0,60€ ή με τη μηνιαία κάρτα των 15€.

Το μεγαλύτερο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το ότι το υπεραστικό δίκτυο του Ν. Αττικής χρειάζεται μία ευρεία αναδιάρθρωση και το ακόμα μεγαλύτερο είναι η ύπαρξη μίας λανθασμένης τιμολογιακής πολιτικής, η οποία επιμένει να μη λαμβάνει υπόψιν την ύπαρξη του δικτύου της αστικής συγκοινωνίας, εντός Λεκανοπεδίου. Και αυτό πιστεύω πως θα διορθωθεί μετά και τη σύσταση ομάδας εργασίας για συνεργασία μεταξύ "Συγκοινωνιών Αθηνών" και ΚΤΕΛ Αττικής.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Επέκταση αστικών συγκοινωνιών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη - από marios.ilioupoli - 30-11-2014, 02:32 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)