Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Επέκταση αστικών συγκοινωνιών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη
#9
(30-11-2014, 03:11 AM)ELBO O405GN Έγραψε: Για τη Ραφήνα ειδικά, με δεδομένη τη - σχετικά μικρή - απόσταση από το τέρμα του 314 στο Πικέρμι και των 305 / 316 / 322 / 323 στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας, θα μπορούσε σε μια εκ των 2 εκδοχών, να δοκιμαστεί επέκταση της αστικής συγκοινωνίας. Από την άλλη, σε Αρτέμιδα, Σπάτα που έχουν τόσα χρόνια αστικό λεωφορείο να τους εξυπηρετεί, θα γίνει ένας μικρός χαμός αν αλλάξει αυτό. Το κύριο θέμα είναι, να ενισχυθεί η συνοχή του υφιστάμενου δικτύου και να γίνονται βελτιώσεις όπου και όταν χρειάζεται. Τα ΚΤΕΛ Αττικής χρειάζονται, αλλά με τροποποίηση του συγκοινωνιακού τους σχεδιασμού.

Μια μικρή διόρθωση σχετικά με το 314. Το 314 εξυπηρετεί ήδη τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αρά αφού πλέον είναι ένας δήμος τον οποίο ήδη εξυπηρετεί δεν βλέπω το λόγο να μην επεκταθεί μέχρι το κέντρο του δήμου δηλαδή το λιμάνι Ραφήνας που είναι 7 χλμ απόσταση, όταν μάλλον σχεδιάζονται διαδρομές προς πολύ μακρύτερες περιοχές.

Για το Μαρκόπουλο θα μπορούσαμε να πούμε πολλά (αλλά θα δούμε μόνο τις αποστάσεις) όπως το ότι απέχει μόνο 7,5 χλμ από το σταθμό Κορωπί όταν απέχει το Κρυονέρι από το Ζηρίνειο 12χλμ (χωρίς να κάτσω να υπολογίσω ολόκληρη την διαδρομή που κάνει το 509), όταν η απόσταση Σταθμός Ελληνικό - Βάρκιζα είναι 11,5 χλμ {πάλι δεν υπολογίζω την συνολική διαδρομή των λεωφορείων), όταν η διαδρομή σταθμός Ελληνικό - Σαρωνίδα είναι 27,5 χλμ και όταν η διαδρομή Ελευσίνα - Οικισμός Τιτάν είναι 17,5χλμ.

Αν θέλετε βλέπουμε και τις αποστάσεις αμαξοστασίων αλλά θα τραβήξει πολύ το θέμα ή μπορούμε να εξετάσουμε και την περίπτωση του ΟΑΣΘ που στέλνει εκτός Θεσσαλονικής γραμμές με αρκετά καλά δρομολόγια θα έλεγα (και μην μου πείτε ότι ο ΟΑΣΘ είναι ΚΤΕΛ γιατί αμά η βελτίωση λέγεται ιδιώτης τότε καλώς να μας έρθει).
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Επέκταση αστικών συγκοινωνιών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη - από GeorgIrisbus - 30-11-2014, 01:57 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)