Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] «Τρικυμία» στο λιμάνι μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων από την ΠΝΟ
#1
«Φουρτούνες» έχει προκαλέσει στις τάξεις των ναυτεργατών η απόφαση της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Σε ανακοίνωση προς τα μέλη της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει την ηγεσία και την πλειοψηφία της ΠΝΟ που χαρακτηρίζει ως εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές ότι «αποδείχτηκε για πολλοστή φορά κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων και ανίκανη να υποστηρίξει και να υπερασπίσει τον ναυτεργατικό κόσμο που δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση στα δικαιώματά του».

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και κόμματα αλλά και μέρος των ΜΜΕ «εξαπέλυσαν συντονισμένα μια άνευ προηγουμένου επίθεση με πρόσχημα ότι η απεργία θίγει τον τουρισμό, την οικονομία και όπως πάντα, τα ευπαθή προϊόντα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Αντ. Νταλακογιώργος στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΝΟ «πρότεινε την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΝΟ χωρίς να έχει αποσπάσει καμία λύση στα προβλήματα από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές διέκοψε έναν πετυχημένο απεργιακό αγώνα».

Επίσης σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής της η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων του ΝΑΤ καταδικάζει την απόφαση της ΠΝΟ «να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, που εξελισσόταν με απόλυτη επιτυχία, παρότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι κανένα από τα αιτήματα των ναυτεργατών δεν ικανοποιείται».
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)