Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewPost] Ελβετία: τραγωδία με βέλγους τουρίστες - Σκοτώθηκαν 22 παιδιά σε τροχαίο
#1
Τουλάχιστον 28 νεκροί, εκ των οποίων 22 παιδιά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με βελγικό λεωφορείο που σημειώθηκε αργά την νύχτα της Τρίτης στο Βαλέ της Ελβετίας και πρόκειται για το μεγαλύτερο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη ποτέ στην Ελβετία.

[Εικόνα: tragodiabelgio.jpg]

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο, ο οποίος ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα και κατευθυνόταν προς τη Σιον, προσέκρουσε στις 21.15 τοπική ώρα στο τοίχωμα σήραγγας ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική έξοδο της Σιέρ.

Οι 12χρονοι μαθητές που επέβαιναν και προέρχονταν από δύο σχολεία των περιοχών Μπραμπάντ και Λιμπούργκ του Βελγίου και επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές στην περιοχή.

Αφού πέρασε την πεδιάδα, ο οδηγός του λεωφορείου πήρε τον αυτοκινητόδρομο A9 με κατεύθυνση Σιόν-Λωζάνη.

Δύο χιλιόμετρα μετά και για άγνωστο λόγο προσέκρουσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έπεσε με όλη του τη φόρα επάνω στο τσιμεντένιο τοίχωμα της σήραγγας.

Η μετωπική σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή. Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου καταστράφηκε παγιδεύοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε για την κυκλοφορία. Πολλοί από τους επιβαίνοντες χρειάσθηκε να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του καντονίου Βαλέ, Ζαν-Πιερ Ντελάρζ, «όλοι όσοι βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος σοκαρίσθηκαν από ό,τι είδαν».

Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στην Ελβετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη.

Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης συστάθηκαν επίσης για να είναι παρούσες στα δύο σχολεία για τους γονείς, για τους μαθητές και για τους καθηγητές.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από το δυστύχημα εδώ.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στις Βρυξέλλες προσγειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροσκάφος της βελγικής κυβέρνησης με τους πρώτους μαθητές που επέζησαν από το δυστύχημα που έγινε στη νότια Ελβετία, με αποτέλεσμα το θάνατο 28 ανθρώπων, εκ των οποίων 22 παιδιά.Όπως ανέφερε ένας φωτογράφος του πρακτορείου Belga, τα παιδιά επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία, συνοδεία περίπου 10 περιπολικών της αστυνομίας, ενώ δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο.

Πολλοί από τους επιζώντες παραμένουν ακόμα στο νοσοκομεία. Τα τέσσερα πιο σοβαρά τραυματισμένα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία της Λωζάνης και της Βέρνης.

Χθες, η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σοροί των παιδιών, τα περισσότερα ηλικίας 11 έως 12 ετών, θα επιστρέψουν στο Βέλγιο την Παρασκευή μέσω τριών αεροσκαφών C- 130 του Βελγικού στρατού που έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης στη Sion. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, αποφασίστηκε η μεταφορά των σορών των θυμάτων να γίνει με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής». Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου ανέφερε δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την ακριβή ώρα προσγείωσης του αεροσκάφος, κατόπιν συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα.

Το Βέλγιο κήρυξε τη σημερινή ως Ημέρα Εθνικού Πένθους. Στις 11:00 τοπική ώρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε σχολεία, υπηρεσίες, Μέσα Μαζικής Μεταροράς, και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, οι καμπάνες στις εκκλησίες θα χτυπήσουν πένθιμα, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Στο μέτωπο των ερευνών η ελβετική αστυνομία παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος. «Δεν ανακοινώνουμε τίποτα περισσότερο απ΄ό,τι ανακοινώθηκε την Τετάρτη» ανέφεραν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες και οι οποίοι εξετάζουν τρία σενάρια: Βλάβη του αυτοκινήτου, πρόβλημα υγείας του οδηγού, ή ανθρώπινο λάθος. «Η αστυνομία δε θα σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία λίγο πριν το δυστύχημα ο οδηγός επιχείρησε να βάλει ένα DVD. Όλες οι μαρτυρίες των μαθητών λαμβάνονται υπόψη με κάθε σοβαρότητα», ανακοίνωσε η αστυνομία.
Απάντηση
#3
Σε προσωπική ευθύνη του οδηγού εστιάζονται οι έρευνες για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα της 13ης Μαρτίου στην Ελβετία, το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 28 επιβάτες ενός λεωφορείου, εκ των οποίων 22 μαθητές.

"Πλέον αποκλείστηκε κάποιο τεχνικό αίτιο" ανακοίνωσε σήμερα ο Ελβετός εισαγγελέας Ολιβιέ Ελσίγκ, που έχει αναλάβει το φάκελο της υπόθεσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Το δυστύχημα που προκλήθηκε σε οδική σήραγγα στη Σιέρ, στην επαρχία Βαλέ στα νότια της Ελβετίας, είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 28 άνθρωποι, εκ των οποίων 22 παιδιά από το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ άλλα 24 άτομα είχαν τραυματιστεί.

Υπενθυμιζεται ότι το μοιραίο λεωφορείο μετέφερε μαθητές που μετέβαιναν σε σχολική εκδρομή για σκι στα ελβετικά βουνά.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Η φωνή της Ρωσίας] Λεωφορείο με Ρώσους τουρίστες ενεπλάκη σε τροχαίο στην Τουρκία Konstantinos MercedesBenz 0 2.658 19-07-2012, 05:24 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Ναυτεμπορική] Κίνα: 17 παιδιά νεκρά σε τροχαίο δυστύχημα Konstantinos MercedesBenz 0 1.597 16-11-2011, 10:13 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Πρώτο Θέμα] Αίγυπτος: νεκροί έντεκα ούγγροι τουρίστες σε τροχαίο Konstantinos MercedesBenz 0 1.571 07-11-2011, 09:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)