Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Autotritipro.gr] Πράσινος Δακτύλιος με όριο τα 140g/km
#1
Τα οχήματα με κινητήρες Euro5 και Euro 6 που δεν εκπέμπουν περισσότερα από 140 g CO2/km αναμένεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου 2012.

Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζει σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής τις προτάσεις του για την εφαρμογή του λεγόμενου «Πράσινου Δακτυλίου» που θα ισχύσει –εκτός απροόπτου- από την Πρωτομαγιά του 2012.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο μελλοντικός «Πράσινος Δακτύλιος» θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro 5 ή μεταγενέστερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και όσων οχημάτων εκπέμπουν λιγότερα από 140 g CO2/ km.

Το ίδιο φυσικά θα ισχύσει και για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Όλα τα οχήματα που θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο θα εφοδιαστούν με ειδικό –πράσινο- σήμα.

Τα ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990, θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο σημερινός –μικρός- δακτύλιος.

Αντίστοιχα θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στα φορτηγά από 2,2- 12t. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1992.

Όλα τα υπόλοιπα IX θα κυκλοφορούν με το σημερινό σύστημα των μονών- ζυγών ενώ τα παλαιά φορτηγά (με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1992 θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στις εθνικές οδούς, την Αττική Οδό και τις κύριες οδούς πρόσβασης στα λιμάνια της χώρας και αυτές θα είναι οι μοναδικές επιλογές τους εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [iEfimerida] Ερχεται ο Πράσινος Δακτύλιος - Εκτός κέντρου τα παλιά αυτοκίνητα Konstantinos MercedesBenz 0 1.648 24-02-2012, 01:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)