Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εβδόμη] Επαναλαμβάνει τα δρομολόγιά του από και προς Λήμνο το πλοίο Aqua Maria
#1
Οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου αποφάσισαν να επιτρέψουν το πλοίο να πιάνει στο λιμάνι τους μέχρι τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας λύση στο πρόβλημα

Μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα σταματήσει να κάνει άσκοπες «βόλτες» χωρίς επιβάτες το πλοίο της άγονης γραμμής «Aqua Maria». Από χθες το απόγευμα οι Λημνιοί, μετά τη συνάντηση της επιτροπής του δήμου Λήμνου και των τοπικών φορέων του νησιού για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, αποφάσισαν να «επιτρέψουν την προσέγγιση του «Aqua Maria» προσωρινά στο λιμάνι της Μύρινας και όχι πέραν της 1ης Μαρτίου 2012, δίνοντας το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο στον νέο υπουργό και στην εταιρεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αντικατάστασης του», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Μυτιλήνη. Ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής ενημέρωσε την επιτροπή για τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από το Σ.Α.Σ., όπως την προτεραιότητα για την άμεση αντικατάσταση του «Aqua Maria», την έγκριση των θερινών δρομολογίων του πλοίου «Μυτιλήνη» προς Λήμνο – Θεσσαλονίκη και την πρόταση του Σ.Α.Σ. προς την εταιρεία για την δρομολόγηση ταχύπλοου στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος.

Οι Λημνιοί βλέποντας πως σήμερα υπάρχει «κενό» πολιτικής εξουσίας για θέματα ναυτιλίας και κάθε συζήτηση θα πρέπει να γίνει με το νέο υπουργό, αλλά και πως όλοι οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και στη διακίνηση των προϊόντων τους, πήραν αυτή την απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση πάντως διαβεβαίωσαν πως θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο, που θα συμπεριλαμβάνει και τον γενικό αποκλεισμό του λιμανιού, όπως δήλωσε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ψυχούδης, που είναι Καβαλιώτης αλλά ζει τα τελευταία χρόνια στην Λήμνο.

Πάντως χθες που το «Aqua Maria» έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας είχε μόνο έναν επιβάτη, αφού νωρίς το πρωί που ξεκίνησε από την Λήμνο ελάχιστοι γνώριζαν το δρομολόγιό του. Μετά από την απόφαση των Λημνιών, φόρτωσε κανονικά από την Καβάλα όπου υπήρχαν πλέον φορτία και επιβάτες.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Newsbomb.gr] Μηχανική βλάβη στο «Aqua Maria» GeorgIrisbus 0 1.542 15-03-2012, 08:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Emea.gr] Λήμνος: δεσμεύσεις για αντικατάσταση του Aqua Maria GeorgIrisbus 0 1.638 26-01-2012, 07:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Portnet.gr] ΔΗΜ.ΑΡ: Να αντικατασταθεί με σύγχρονο πλοίο το Aqua Marina GeorgIrisbus 0 1.504 19-01-2012, 01:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Newsbeast.gr] Βλάβη στο επιβατηγό πλοίο «Aqua Jewel» GeorgIrisbus 0 1.639 27-10-2011, 11:09 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)