Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Χανιά: εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του Αεροδρομίου
#1
Ένα από τα πιο συζητημένα έργα που περιμένουμε εδώ και καιρό και αφορά την Κρήτη παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ι.Δασκαλογιάννης των Χανίων. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας».

Να θυμίσουμε ότι οι φορείς των Χανίων αλλά και η Περιφέρεια άσκησε μεγάλη πίεση για να προωθηθεί το έργο που αφορά την επέκταση του κτιρίου του Αεροσταθμού, τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ο προύπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 110.085.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η χρονική διάρκεια για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το επόμενο βήμα είναι πλέον η δημοπράτηση και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να γίνει και μέσα στο 2012 θα έχουμε και τον ανάδοχο ενώ τα έργα θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη του 2012.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της επέκτασης του κτιρίου του αεροσταθμού συμπεριλαμβανομένης της αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων χώρων αυτού, η κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου, αμαξοστασίου και κτιρίου φύλαξης απορριμμάτων και των λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

Ι. Επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού (που σήμερα έχει επιφάνεια 13.325,5 τ.μ.) προς τα ανατολικά σε επιφάνεια 23.000τμ, συμπεριλαμβανομένης της αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων χώρων αυτού, έτσι ώστε η τελικά συνολική επιφάνεια του κτιρίου να είναι 31.368,53 τ.μ. σε 4 επίπεδα. Θα περιλαμβάνει νέο χώρο στάθμευσης 56 λεωφορείων και νέο χώρο στάθμευσης 213 ΙΧ οχημάτων.

ΙΙ. Κατασκευή του νέου κτιρίου Πύργου Ελέγχου συνολικής επιφάνειας
1.872,98 τ.μ.

ΙΙΙ. Κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου συνολικής επιφάνειας 2.566 τ.μ.

ΙV. Κατασκευή του νέου κτιρίου του χώρου φύλαξης απορριμμάτων 483,5 τ.μ.
Επιπλέον περιλαμβάνεται διαμόρφωση νέου περιβάλλοντα χώρου συνολικής επιφάνειας 34.555τ.μ. και αναδιαμόρφωση 21.600 τ.μ. υφιστάμενης επιφάνειας.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Χίος: μέσα στο Δεκέμβρη η μελέτη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Konstantinos MercedesBenz 0 1.594 22-11-2011, 08:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)