Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Φέρι μπόουτ με εκατοντάδες επιβάτες βυθίστηκε ανοιχτά της Παπούα-Νέας Γουινέα
#1
Ένα φέρι μπόουτ με τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες βυθίστηκε ανοικτά των νησιών της Παπούα-Νέας Γουινέας, επιβεβαίωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Δεκάδες άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Για μεγάλο αριθμό νεκρών έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ.

«Η πρωθυπουργός μπορεί να έχει δίκιο. Όμως δεν έχουμε μέχρι τώρα πληροφορίες για θύματα», τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ναυτικής Ασφάλειας, Νουρούν Ραχμάν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οκτώ πλοία πλέουν στην περιοχή Λάε στην ερημική βόρεια ακτή της Παπούα-Νέας Γουινέας, έτοιμα να περισυλλέξουν ναυαγούς και να προσφέρουν βοήθεια, ενώ τρία ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο.

«Στις 16:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) οκτώ εμπορικά πλοία βρίσκονταν στο σημείο του ναυαγίου και πέντε από αυτά περισυνέλεξαν επιζώντες» ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές Αρχές Ναυτικής Ασφάλειας. «Στα πλοία αυτά βρίσκονται 219 διασωθέντες» πρόσθεσαν.

Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρία Star Ships στην οποία ανήκει το πλοίο ανακοίνωσε πως η επαφή με το MV Rabaul Queen χάθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Star Ships δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το σκάφος πρέπει να βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Υπάρχουν επιζώντες. Αυτή τη στιγμή διασώστες από την Αυστραλία βρίσκονται στην περιοχή. Δεν έχουν καταγραφεί νεκροί» ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Απάντηση
#2
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 238 άνθρωποι

Επαναλαμβάνονται το πρωί της Παρασκευής οι έρευνες για τους τουλάχιστον εκατό ανθρώπους που αγνοούνται μετά το ναυάγιο οχηματαγωγού ανοικτά της Παπούα-Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της χώρας (NMSA).

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 238 από τους τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες του Rabaul Queen που βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, περίπου εννιά ναυτικά μίλια από τις ακτές της Παπούα-Νέας Γουινέας και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλοία, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όμως οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης εμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους, τόνισε ο Νουρούρ Ραχμάν, συντονιστής των ερευνών.

Σύμφωνα με έναν άλλο τοπικό αξιωματούχο, τον Ρόνι Νάιγκου, περίπου 100 άνθρωποι πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο.

Ο ίδιος είπε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως αρκετοί από τους επιζώντες δήλωσαν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τα κύματα, ανατράπηκε και βυθίστηκε. «Βρήκαμε αρκετές σωσίβιες λέμβους ανοικτές, αλλά άδειες», είπε χαρακτηριστικά ο Νάιγκου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία Rabaul Shipping, ανακοίνωσε πως το πλοίο μετέφερε 350 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Οι επιβάτες ήταν κυρίως κάτοικοι της περιοχή, ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές.

Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των γραφείων της εταιρίας.

Η Rabaul Shipping ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος. «Ο καπετάνιος είχε τακτική επικοινωνία με ένα άλλο πλοίο. Δεν φαινόταν να τον ανησυχεί κάτι», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία προστίθεται πως το πλοίο πραγματοποιούσε κάθε εβδομάδα επί 11 χρόνια το δρομολόγιο Κίμπε-Λάε, χωρίς προβλήματα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [In.gr] Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Eurostar, εξαιτίας προβλήματος GeorgIrisbus 0 1.467 06-03-2012, 08:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)