Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Αγγελιοφόρος] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ»
#1
Την παραίτησή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για προσωπικούς λόγους, όπως τουλάχιστον επικαλείται, υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», καθηγητής Τάσος Μουρατίδης. Ο κ. Μουρατίδης θα παραμείνει πάντως στη θέση του και θα εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του μέχρι να αντικατασταθεί, κάτι που, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να γίνει σύντομα. Ενδέχεται, μάλιστα, να μην υπάρξει άλλος πρόεδρος, αφού δεν αποκλείεται η εταιρία να περάσει στα χέρια ιδιωτών, καθώς προωθείται η ιδιωτικοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το ότι ο κ. Μουρατίδης επικαλείται προσωπικούς λόγους, η παραίτησή του οφείλεται στο ότι η εταιρία εντάχθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το λεγόμενο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει πλέον δικαίωμα ψήφου επί του 100% των μετοχών της εταιρίας.


«Σπάνια μονάδα»

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μουρατίδης διαφωνεί με την εκποίηση της Εγνατίας Οδού. «Η Εγνατία Οδός αποτελεί έναν αποτελεσματικό, έμπειρο φορέα του Δημοσίου, που απέδειξε την ικανότητά του, καθώς μέσα σε 14 χρόνια κατασκεύασε έργα κόστους 7 δισ. ευρώ ή 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αρκεί να σκεφθεί κάποιος ότι, με αυτόν το ρυθμό απορροφητικότητας, η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωνόταν σε δύο χρόνια», υπογράμμιζε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στον «Α», στις 14 Δεκεμβρίου, ο κ. Μουρατίδης. Τόνιζε επιπλέον ότι η εταιρία απέδειξε την ικανότητά της όχι μόνο στην κατασκευή, αλλά και στη λειτουργία και στη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου. «Πρόκειται, δηλαδή, για μία ικανότατη εταιρία που αποτελεί μία σπάνια μονάδα, ιδίως στο Δημόσιο. Γι' αυτό και πρέπει να διαφυλαχθεί, να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να αξιοποιηθεί στα νέα έργα και στις νέες προκλήσεις», δήλωνε απερίφραστα.

Σήμερα, εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός ΑΕ», εκπρόσωποι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα επισκεφτούν για δεύτερη φορά τα γραφεία της εταιρίας.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Agelioforos.gr] Εγνατία Οδός: μεγάλη μείωση στην κυκλοφορία το 2011 Konstantinos MercedesBenz 0 1.365 29-11-2011, 09:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Ypodomes.com] Εγνατία Οδός: διακοπή κυκλοφορίας στις 23 και 24 Νοεμβρίου Konstantinos MercedesBenz 0 1.246 15-11-2011, 06:14 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)