Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[OnAir24.gr] «Τραβούν χειρόφρενο» τα ταξί της Ιταλίας
#1
Σε πανιταλική απεργία προχωρούν οι οδηγοί ταξί της γειτονικής μας χώρας στις 23 Ιανουαρίου, αντιστεκόμενοι στο σχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι σχετικά με την απελευθέρωση του κλάδου και τη χορήγηση νέων αδειών.

«Η απεργία εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα, δεδομένης της στάσης της κυβέρνησης να μην καλέσει τους οδηγούς ταξί σε διάλογο», αναφέρουν οι Ιταλοί ταξιτζήδες.

Στις 16 Ιανουαρίου οι Ιταλοί οδηγοί ταξί θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στη Ρώμη και πρόκειται να παραδώσουν στην δημόσια αρχή έκθεση με την οποία θέλουν να αποδείξουν ότι πολλά στοιχεία στα οποία βασίζεται το "άνοιγμα" του επαγγέλματος, είναι ανακριβή και λανθασμένα.

«Αν η κυβέρνηση, τελικώς, προχωρήσει μονομερώς στην έκδοση νέων αδειών, τότε είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε, οπωσδήποτε, δραστικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου Unitaxi, Ρομπέρτο Μπιταρέλι.
Απάντηση
#2
Με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς

Μετά από οκτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ενέκρινε τη δέσμη μέτρων για την απελευθέρωση της αγοράς και την αύξηση του ανταγωνισμού.

Τα βασικά σημεία της δέσμης των μέτρων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουν ως στόχο την τόνωση της ιταλικής οικονομίας, αφορούν την δυνατότητα των οδηγών ταξί να διαθέτουν πάνω από μια άδεια και να ασκούν το επάγγελμα και εκτός της έδρας τους, την απλούστευση των διαδικασιών για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων και του ανταγωνισμού των ασφαλιστικών εταιριών.

«Πρόκειται για μέτρα που θα βοηθήσουν τη χώρα να αναπτυχθεί», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της κατώτατης και ανώτατης αμοιβής των διαφόρων επαγγελματιών.

«Η αύξηση του ανταγωνισμού δίνει ευκαιρίες στους νέους και στηρίζει τις ικανότητες των πολιτών», πρόσθεσε ο Μόντι.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δήλωσε σχετικά ότι «τα μέτρα είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά και θα έχουν θετικές επιπτώσεις στο σύνολο των υποδομών και στην γενικότερη απελευθέρωση της αγοράς».

«Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν και αρνητικές αντιδράσεις, όσων δεν ήθελαν να αλλάξει το status quo, το έχουμε υπολογίσει», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται να αντιδράσουν αρνητικά, με απεργίες και κινητοποιήσεις, οι δικηγόροι, οι οδηγοί ταξί (που έχουν ήδη αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες να διαμαρτύρονται) και οι διαχειριστές πρατηρίων βενζίνης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ο Φιλελεύθερος] Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί λεωφορείων σε Λεμεσό και Λάρνακα Konstantinos MercedesBenz 0 1.593 31-01-2012, 09:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Newsbeast.gr] «Χειρόφρενο» σε φορτηγά και ταξί στην Ιταλία GeorgIrisbus 0 1.436 23-01-2012, 11:29 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)