Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Agrotypos.gr] Κύπρος: Πράσινος δακτύλιος γύρω από την Πάφο
#1
Με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό και έχοντας όραμα την ανάπτυξη του πρασίνου και τον καθορισμό ευκρινών ζωνών ποιότητας ζωής στην πόλη, η Περιφερειακή Επιτροπή Πάφου του ΕΤΕΚ, εκπόνησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την εφαρμογή ενός «πράσινου δακτυλίου» γύρω από τα δημοτικά όρια της Πάφου. Η πρωτοβουλία του ΕΤΕΚ έγινε αποδεκτή από τη δημοτική Αρχή Πάφου η οποία θα συνδράμει την προσπάθεια αυτή του επιστημονικού φορέα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, ο υπεύθυνος του ΕΤΕΚ Πάφου, Γιάννης Κουτσόλαμπρος, επεσήμανε ότι τα δημοτικά σύνορα της Πάφου καθορίστηκαν σε αργάκια και ποταμιές με ονόματα που ουδείς θυμάται πια.
«Βαθμιαία δημιουργήθηκε μια αλυσίδα δημόσιων χώρων πρασίνου σε κάποιους από τους οποίους έγινε και φύτευση», ανέφερε. «Σε κάποια άλλα σημεία οι ρεματιές έχουν απροκάλυπτα καταπατηθεί, η κοίτη έχει καλυφθεί και χρησιμοποιείται ως βεράντα των σπιτιών. Άλλα τμήματα της κοίτης έχουν τσιμεντωθεί και για να μην πέφτουν μέσα τα παιδιά, μπήκαν και κάγκελα».

Κατά την τελευταία αναθεώρηση του τοπικού σχεδίου Πάφου, τόνισε ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος, το ΕΤΕΚ Πάφου υπέβαλε την πρότασή του για τον «πράσινο δακτύλιο» γύρω από τα δημοτικά όρια και τους ποταμούς που τα καθορίζουν.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: δρόμος - εξπρές στην περιοχή της Κολώνης, στην Πάφο Konstantinos MercedesBenz 0 1.819 19-04-2012, 08:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: παρολίγον τραγωδία το πρωί με λεωφορείο στην Πάφο Konstantinos MercedesBenz 0 1.811 15-03-2012, 10:03 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)