Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Madata.gr] ΗΠΑ: υπό πτώχευση η American Airlines
#1
Κανονιά που έφτασε στους αιθέρες έριξε η American Airlines και η μητρική της εταιρεία AMR Corp.

H μοναδική μεγάλη αεροπορική εταιρεία που δεν είχε πτωχεύσει μέχρι τώρα στις ΗΠΑ, αεροπλάνο της οποίας είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου για να χτυπήσουν τους δίδυμους πύργους, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Η αδυναμία της εταιρείας να φτάσει σε συμφωνία με τους πιλότους της για μειώσεις αλλά και το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων ήταν οι παράγοντες που τη «γονάτισαν».

Οι άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείας της χώρας την περασμένη δεκαετία είχαν κηρύξει χρεοκοπία για να αναδιαρθρώσουν τις συμφωνίες με τα συνδικάτα και να μειώσουν το κόστος.

Ετσι, η AMR, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ήταν αυτή που έδινε τους μεγαλύτερους μισθούς και η μόνη που εξακολουθούσε να χρηματοδοτεί τις συντάξεις των εργαζομένων της. Επιπλέον, οι μετοχές της έχουν πέσει κατά 45% από τα τέλη Σεπτεμβρίου και την περασμένη εβδομάδα έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2003, οπότε η εταιρεία γλίτωσε την τελευταία στιγμή την πτώχευση καθώς πέτυχε συμφωνία για μειώσεις μισθών με τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα η εταιρεία διαβεβαίωνε ότι τα δρομολόγια τόσο της American Airlines όσο και της American Eagle θα γίνονται κανονικά.

«Αν και τα σημερινά νέα δεν ήταν τελείως αιφνιδιαστικά, είναι ωστόσο απογοητευτικά καθώς βρεθήκαμε να δουλεύουμε σε μια εταιρεία που έχει χάσει τον δρόμο της» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του συνδικάτου των πιλότων της εταιρείας, Ντέιβιντ Μπέιτς.

Espressonews.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Φωνή της Αμερικής] Ουάσιγκτον: Αναδιοργάνωση ανακοίνωσε η American Airlines Konstantinos MercedesBenz 0 1.455 03-02-2012, 12:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)