Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[LTCNews] ΗΠΑ: απέρριψαν τη φορολόγηση εκπομπών CO2 στις αερομεταφορές
#1
“Όχι” στην επιβολή φόρου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στις αερομεταφορές ψήφισε η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, εν όψει της φορολόγησης που ετοιμάζεται να εφαρμόσει στις αερομεταφορές της η ΕΕ από το νέο έτος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε χθες το βράδυ νόμο που διασφαλίζει ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα υποστούν τις συνέπειες του συστήματος ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να θέσει σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το σύστημα ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα της ΕΕ προβλέπει ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες που θα απογειώνονται ή προσγειώνονται στο έδαφος της Ένωσης θα υποχρεωθούν να εξαγοράζουν το 15% των εκπομπών τους σε CO2 και θα επιβαρυνθούν έτσι με δαπάνη ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσοστό των δωρεάν εκπομπών ρύπων θα μειωθεί από το 85% το 2012 στο 82% από το 2013.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2003 την εφαρμογή του συστήματος αυτού ως μέτρου για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και το 2008 την επέκταση της εφαρμογής του και στις αεροπορικές εταιρείες.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)