Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Zougla.gr] Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη
#1
Η πιο άγρια καταιγίδα των τελευταίων ετών πλήττει αυτή την ώρα τη Νέα Υόρκη. Πολύ ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις συνοδεύουν τον Αϊρίν, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του 10 νεκρούς και πολλές ζημιές σε οικίες. Πλέον επελαύνει ως καταιγίδα, μετά την υποβάθμισή του από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Η μεγαλoύπολη των ΗΠΑ και κατά πολλούς ο «ομφαλός της γης», έρμαιο στα στοιχεία της φύσης, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση του δημάρχου ώστε να παραμείνουν στο σπίτι όσοι δεν απομακρύνθηκαν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.

Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. 370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές. Ο τυφώνας φαινόμενο-«τέρας», έχει διάμετρο περίπου 840 χιλιομέτρων.

Αναρτώ και ένα βίντεο που βρήκα στο youtube σχετικό με την είδηση:

http://www.youtube.com/watch?v=MQS2pskScLw

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)