Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Η Έρευνα] Περικοπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ;
#1
Νέα σενάρια για κατάργηση του Intercity Καλαμπάκα-Αθήνα-Καλαμπάκα

Της ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ

Μόλις μια μέρα πριν η «ΕΡΕΥΝΑ» αναφερόταν σε ρεπορτάζ, στην αποδιοργάνωση του τοπικού ΟΣΕ και η είδηση για ενδεχόμενη κατάργηση της γραμμής Intercity Καλαμπάκα-Αθήνα-Καλαμπάκα, ήρθε για να επιβεβαιώσει τους προβληματισμούς μας.

Όπως αναφέρει σε καταγγελία του ο Σύλλογος «Φίλοι του Σιδηροδρόμου», υπάρχουν πληροφορίες ότι τις επόμενες μέρες καταργείται αι πάλι το IC 47/48 Καλαμπάκας-Αθήνας-Καλαμπάκας τέσσερις μόλις μήνες μετά την επαναδρομολόγησή του και αντικαθίσταται με ανταποκρινόμενο τρένο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καταγγείλει την εξέλιξη αυτή ενώ καλεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων τον δήμαρχο και τους τοπικούς βουλευτές, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Όπως αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους, «Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη συνέχιση της απευθείας συγκοινωνίας προς την Αθήνα το πρωί με επιστροφή το απόγευμα.

Οι όποιες δικαιολογίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εντελώς ανυπόστατες, και η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση, αφού ο σταθμός του Παλαιοφαρσάλου είναι από τον τρόπο της κατασκευής του τελείως αφιλόξενος για τις ανταποκρίσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Με την ευκαιρία αυτή τονίζουμε ότι εξακολουθεί εντελώς αδικαιολόγητα να μην γίνεται η μεσημεριανή ανταπόκριση με το συρμό του 884/885 που μένει ακίνητος επί πέντε περίπου ώρες στην Καλαμπάκα, ενώ το προσωπικό της αμαξοστοιχίας όλες αυτές τις ώρες αμείβεται κανονικά και τα καύσιμα του τρένου καταναλώνονται άσκοπα.

Επιπλέον με τα νέα δρομολόγια προέκυψε η απαράδεκτη κατάσταση να μην υπάρχει απογευματινό ή βραδινό τρένο για τη Θεσσαλονίκη. Επειδή όλα αυτά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας με τη συντονισμένη δράση τους να ανατρέψουν αυτές τις εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου».

Πρόκειται για μία πληροφορία πάντως που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθεί. Το απευθείας δρομολόγιο που μας συνδέει με την πρωτεύουσα, είναι σημαντικό για την πόλη μας ειδικά σε μια εποχή που οι πολίτες στρέφονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)