Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ΚΤΕΛ Σαλαμίνας
#1
Για να είμαι ειλικρινής, πρίν παω την πρώτη φορά είχα εκείνη την "υποψία", ή ας πούμε προαίσθημα οτι θα δω ενδιαφέροντα πράγματα στον τομέα λεωφορείο. Aπογοητεύτηκα. Οικτρά. Τόσο, που με βαριά καρδιά θα ξαναπήγαινα αν δεν είχα λόγο.

Την πρώτη φορά είδα, λοιπόν, κάποια Midi λεωφορεία της MAN να εξυπηρετούν τις λιγοστές γραμμές του νησιού με αρκετά αραιά δρομολόγια, όπως και θα δείτε παρακάτω. Εξ αιτίας της κατάστασης που αντίκρυσα το πήρα απόφαση οτι όλα τα λεωφορεία του νησιού ήταν αυτά που είδα και αυτό ήταν όλο..

Έτσι επισκεπτόμενος την δεύτερη φορά το νησί, αν και ημέρα εξαιρετικά υψηλής κίνησης περίμενα να γίνεται πραγματικά ο χαμός στην αφετηρία των λεωφορείων. Έτσι ήταν. Καταφθάνοντας στο νησί απο το Πέραμα, περπάτησα ως την αφετηρία των λεωφορείων, όπου εκεί αντίκρυσα μια κατάσταση ας πούμε.. Χαώδη. Πάρα πολύς κόσμος και λεωφορείο πουθενά!

Κάπου εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση, σχετικά με τα δρομολόγια. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σαλαμίνας, αν και μιλάμε για μικρό ΚΤΕΛ, είναι πάντα αναρτημένα στην αφετηρία των λεωφορείων στο λιμάνι της Σαλαμίνας. Το κατα πόσον τηρούνται δεν το γνωρίζω, γιατί δεν κατάφερα να το διαπιστώσω, δυστυχώς, αφού το λεωφορείο που έπρεπε να πάρω έιχε μόλις φύγει και περίμενα να μετακινηθώ με ΙΧ. Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος για να πληροφορηθείς τα δρομολόγια, αφού στο τηλέφωνο που είχα δοκιμάσει, με είχαν συνδέσει με.. Κάιρο.

Η αναγγελία της αναχώρησης του λεωφορείου γίνεται απο τα μεγάφωνα της στάσης (live), όπου υπάρχει και το σταθμαρχείο της γραμμής. Απ' οτι διαπίστωσα και την προηγούμενη φορά που βρέθηκα εκεί αλλά και τώρα, οι οδηγοί κάνουν διάλειμμα εκεί.

Πίσω στο θέμα μας, παρατηρώντας την κατάσταση, αναρωτήθηκα πού θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι επιβάτες που είχαν μαζευτεί στην αφετηρία, μιλάμε για περίπου 70-80 άτομα κατ' ελάχιστο. Ύστερα απο λίγη ώρα, περιμένοντας ένα αδιάφορο MAN Midi να εμφανιστεί, μπορώ να πω οτι πραγματικά εξεπλάγην.

Μετά απο την εμφάνιση ενός νεότερου MAN Midi απο αυτό που περίμενα, τύπου Α66, ένα 12μετρο Low Entry MAN, μάλλον EL202 (MAN A12) εμφανίστηκε στην στάση. Ο χρωματισμός του οριζόντιες γραμμές, πορτοκαλί και γαλάζιες, όπως και του Midi. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ξαναδεί και το.. περιτριγύρισα λίγο για να δω τις διαφορές και απο κοντά.. Κακή εντύπωση μου έκανε οτι το λεωφορείο δεν είχε κλιματισμό, τουλάχιστον στην οροφή, αλλά φαντάζομαι και πουθενά αλλού.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ένα παλιότερο Midi (σαν αυτά που περίμενα στην αρχή) και στη συνέχεια.. Αυτό (παρακάμψτε την αφίσα του γνωστού τραγουδιστή):

   

Για αρχή, δεν πίστευα στα μάτια μου. Το βλέπω απο μακρυά, εκπλήσσομαι και το πλησιάζω. Βλέπω την εσωτερική διαρύθμιση, υπερυψωμένα καθίσματα και πολλές θέσεις καθήμενων.. Κάπου εκεί αρχίζουν να μου μπαίνουν υποψίες, οπότε το μόνο που έμενε ήταν να παρατηρήσω τον αριθμό πλαισίου, οπότε και επιβεβαιώθηκα. Πρόκειται για ένα ΜΑΝ Lion's City U, (Α20) του 2002, με πινακίδες (για τους πινακιδολόγους) που μόλις που ξεφεύγουν απο το τελευταίο Solaris Urbino 18 της ΕΘΕΛ, το 940.

Φεύγοντας και πάρα πολύ βιαστικά, είδα να καταφθάνει και ένα O405, για μεγάλη μου έκπληξη. Βέβαια η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν όταν κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για O405 αλλά για το ημιαστικό O407, το οποίο επίσης δεν είχα ξαναδεί. Αργότερα έμαθα οτι το O407 εκτέλεσε το δρομολόγιο που είχα χάσει εξ αρχής. Κρίμα, έχασα βόλτα με O407 Cry

Κάπου εδώ θα σας παραθέσω τα δρομολόγια που είχα αλιέυσει προ καιρού και τα ισχύονται και σίγουρα επιφυλάσσομαι για πλήρη παρουσίαση των ανακαλύψεων που έκανα ( Tongue ).

Δρομολόγια Καθημερινής

Προ θερινής περιόδου
   

Θερινής περιόδου
   

Δρομολόγια Σαββάτου

Προ θερινής περιόδου
   

Θερινής περιόδου (ίδια με Κυριακής)
   

Δρομολόγια Κυριακής

Προ θερινής περιόδου
   

Θερινής περιόδου (Ίδια με Σαββάτου)
   
Απάντηση
#2
(25-07-2011, 08:17 PM)Cmaniac Έγραψε: Φεύγοντας και πάρα πολύ βιαστικά, είδα να καταφθάνει και ένα O405, για μεγάλη μου έκπληξη. Βέβαια η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν όταν κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για O405 αλλά για το ημιαστικό O407, το οποίο επίσης δεν είχα ξαναδεί. Αργότερα έμαθα οτι το O407 εκτέλεσε το δρομολόγιο που είχα χάσει εξ αρχής. Κρίμα, έχασα βόλτα με O407 Cry
Με το 0407 είχα πάει αρκετά χρόνια πριν βόλτα στο Αιάντειο. Εκεινη την εποχή ήταν μπορώ να πω ένα απ'τα καλύτερα οχήματα του ΚΤΕΛ.
Απάντηση
#3
(25-07-2011, 09:28 PM)mercedes elbo Έγραψε: Με το 0407 είχα πάει αρκετά χρόνια πριν βόλτα στο Αιάντειο. Εκεινη την εποχή ήταν μπορώ να πω ένα απ'τα καλύτερα οχήματα του ΚΤΕΛ.

Ο407 είδα στη Σαλαμίνα στις 8/6/14, παίρνοντας κολατσιο στο Everest. Προερχόταν μάλλον από το Αιάντειο, δεν είμαι σίγουρος. Έβγαλα στα γρήγορα μια φωτό, όχι πολύ καλή, από εκεί που καθόμουν. Θα την αναρτήσω στο facebook και θα προσθέσω το link εδώ.

Και ιδού:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...=3&theater

και
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...=3&theater
"Ομόνοια: Τέρμα τα δίφραγκα!"
Απάντηση
#4
Απορώ πως την βγάζουν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας που δεν έχουν ΙΧ. Ούτε ξεκάθαρα δρομολόγια έχει, ούτε πουθενά λέει που κάνει στάση, ούτε τίποτα. Άσε για τη συχνότητα... ελάχιστα δρομολόγια ακόμα και τη θερινή περίοδο.

Άντε, να γίνει η υποθαλάσσια γέφυρα που συνδέει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα, για να βγουν γραμμές που ξεκινάνε από τα φέρρυ Περάματος και πηγαίνουν Αιάντειο, Σελήνια, κτλ, γιατί αν περιμένουμε από τα αστικά της Σαλαμίνας, ζητώ που καήκαμε.

Τώρα γιατί οι Σαλαμίνιοι δε τη θέλουν την υποθαλάσσια (όπως και την άλλη που θα συνδέει τη Σαλαμίνα με τα Μέγαρα) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Απάντηση
#5
Τίποτα δεν άλλαξε από τότε δυστυχώς...η συγκοινωνία στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει στην κυριολεξία.

Κατ'αρχήν δεν υπάρχει αναλυτικός χάρτης που να δείχνει από ποιους δρόμους διέρχεται η κάθε γραμμή. Μόνος μου έμαθα ας πούμε, ότι η γραμμή για Ξένο διέρχεται από την οδό Θέμιδος, και όχι από τη Σαλαμίνος όπως υπέθεσε. Αλλά και στις περισσότερες στάσεις...δεν υπάρχει σήμανση που να λέει ότι είναι στάση! Και όπου υπάρχει στάση, δεν υπάρχει ούτε καν έστω ένα πινακάκι που να γράφει στο περίπου τι ώρες διέρχονται από την κάθε στάση.

Οσο για το πως ονομάζονται οι γραμμές με νούμερα...ειναι εντελώς τυχαία, γιατί μόλις σήμερα το "5" το είδα και για Σελήνια αλλά και για Αιάντειο. Όποιος δεν είναι μόνιμος κάτοικος της Σαλαμίνας θα χάσει τη μπάλα.

Αμήν και πότε να γίνει η Ζεύξη με το Πέραμα, και να τα αναλάβει ο ΟΑΣΑ, μπας και τελειώσει η ελεεινή συγκοινωνία της Σαλαμίνας.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)