Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Euro2Day] ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έρευνα ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις
#1
της Μάρως Τσαντήλα

Διεξοδική έρευνα ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον έξι μέτρα αναδιάρθρωσης υπέρ της ελληνικής κρατικής επιχείρησης σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι συμβατά με τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

Επί του παρόντος, η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει αποδείξει ότι τα υπόψη μέτρα δεν εμπεριέχουν στοιχεία κρατικής ενίσχυσης ή, εναλλακτικά, ότι είναι δυνατό να θεωρηθούν συμβατά με τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Η κίνηση διεξοδικής έρευνας παρέχει τη δυνατότητα σε τρίτους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν παρατηρήσεις επί των προτεινόμενων μέτρων, χωρίς να προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Τον Φεβρουάριο του 2011, η Ελλάδα κοινοποίησε έξι μέτρα υπέρ της επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία παρέχει υπηρεσίες σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς.

Εδώ και αρκετά έτη, η επιχείρηση αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, με συνέπεια να αναγκασθεί το Δημόσιο να καλύψει τις ζημίες της. Η αποκατάσταση της βιωσιμότητάς της μέσω ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης και η ιδιωτικοποίησή της μέχρι τα τέλη του 2011 εντάσσονται στα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας, αφενός, και της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφετέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)