Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 2.22 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Ασκηση η πυρκαϊά στο Μετρό
#1
Πυρκαϊά ξέσπασε μεταξύ 1ου και 2ου βαγονιού του συρμού στον σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» πριν από λίγο. Γρήγορα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα βαγόνια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν επιβάτες. Τρομακτικό, αλλά ευτυχώς, καθόλου πραγματικό.

Επρόκειτο για το σενάριο άσκησης ετοιμότητας που έκαναν τις πρώτες πρωινές ώρες πυροσβέστες, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι πυροσβέστες φτάνοντας στον σταθμό διαπιστώνουν πυκνό καπνό και φλόγες σε συρμό, ο οποίος είναι ακινητοποιημένος στην αποβάθρα. Οι φλόγες προχωρούν προς τα διπλανά βαγόνια και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους επιβάτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτά. Οι πυροσβέστες ωστόσο τις προλαβαίνουν, μια ομάδα σβήνει άμεσα τη φωτιά, ενώ συνάδελφοι τους απεγκλωβίζουν την ίδια ώρα και διασώζουν τους επιβάτες.

Μετά το τέλος της άσκησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όσους πήραν μέρος και επεσήμανε: «Ήταν μια άσκηση υψηλής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, σε μια δύσκολη περίπτωση. Υποθετικό σενάριο φυσικά, αλλά δύσκολη περίπτωση για την Αθήνα, για το μετρό, για τον κόσμο, ο οποίος θέλει να κυκλοφορεί με ασφάλεια».

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στυλιανός Στεφανίδης σημείωσε ότι η άσκηση ήταν απολύτως ρεαλιστική και μάλιστα «σε έναν δύσκολο σταθμό, όπου συμμετείχαν οι τοπικοί πυροσβεστικοί σταθμοί, οι οποίοι επεμβαίνουν και στην καθημερινότητα. Εάν τύχει ένα περιστατικό οι ίδιοι πυροσβέστες θα κληθούν να παρέχουν υπηρεσίες»...
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)