Αξιολόγηση Θέματος:
  • 13 Ψήφοι - 2.38 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΑΝΑ] Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου
#1
Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα €180 εκατ. προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη Συγγρού προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας.

Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι όψεις των κτιρίων να προστατεύονται όχι μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 100 ετών, αλλά και των 50.

Το έργο της μελέτης έχει αναλάβει ομάδα υπό τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Πάνο Τουρνικιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) και την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που θα προκηρύξει σύντομα τον διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα των μελετητών έχει ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, που εντοπίζουν τις πολεοδομικές, κοινωνικές, οικονομικές και αρχιτεκτονικές επιπτώσεις, τις οποίες θα έχει η κατάργηση μίας τόσο βασικής αρτηρίας της πόλης και η μετατροπή της σε άξονα σύνδεσης του αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο «Αθήνα: Μια άλλη πόλη είναι εφικτή», που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, στο Μουσείο Μπενάκη. Οι τέσσερις βασικοί άξονες της εκδήλωσης αφορούν την περιοχή Γεράνι, την ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, τη σύνδεση του κέντρου με τα Άνω και τα Κάτω Πατήσια καθώς και την πολεοδομική ανασύνθεση της κεντρικότητας.
Απάντηση
#2
Ειναι μια καλη προσπαθεια για να μειωθουν τα αυτοκινητα στο κεντρο ελπιζοντας μεχρι το 2014 να υλοποιηθει γιατι πολλα ακουγονται αλλα λιγα γινονται.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#3
(16-03-2011, 07:01 PM)Konstantinos MercedesBenz Έγραψε: Ειναι μια καλη προσπαθεια για να μειωθουν τα αυτοκινητα στο κεντρο ελπιζοντας μεχρι το 2014 να υλοποιηθει γιατι πολλα ακουγονται αλλα λιγα γινονται.

Όλα ωραία και καλά, όμως η κίνηση των ΙΧ προς τα που θα διοχετευτεί;;;;
Είχαν πει ότι πρέπει να γίνει κάθοδος η Ακαδημίας, όμως πού θα βγάζει; Πώς θα κατεβαίνει η κίνηση στο Μεταξουργείο;
Έπειτα, όλος αυτός ο φόρτος οχημάτων που ανεβαίνει σήμερα την Ακαδημίας πού θα πάει; Στη Σταδίου με τις δύο λωρίδες της;

Σε μια πόλη που δεν έχει διαμπερείς συνδέσεις Δύση-Ανατολή δεν κάνεις τέτοια πράγματα. Ήδη σήμερα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περάσεις από δυτικά (Πειραιώς - Λένορμαν - Λιοσίων) προς ανατολικά (Αμαλίας - Βασ. Σοφίας) χωρίς να "χωθείς" μέσα σε κ@λόστενα (Δεληγιώργη - Αρσάκη/Αμερικής για να βγείς Βασ. Σοφίας ή Χαλκοκονδύλη - από Λιοσίων για Σύνταγμα)
Ο μόνος δρόμος που σε βγάζει συνεχόμενα με τουλάχιστον δύο λωρίδες από ανατολικά προς δυτικά είναι η Πανεπιστημίου - Αγ. Κωνσταντίνου.

Είδαμε και την ...πεζοδρόμηση της Αθηνάς DodgyDodgy
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ημερησία] Το Μάρτιο αρχίζουν τα έργα για πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου GeorgIrisbus 0 1.897 25-02-2012, 08:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [iefimerida.gr] Ιδιώτης θα πληρώσει την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου GeorgIrisbus 0 1.770 18-10-2011, 11:10 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Το Βήμα] Mνημόνιo 3 Υπουργείων για πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου Cmaniac 1 2.837 23-04-2011, 01:51 AM
Τελευταία Δημοσίευση: ELBO O405GN
  [ΥΜΕ] ΔΤ: Κοινή σύσκεψη για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου Cmaniac 0 1.866 11-04-2011, 05:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)