Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 2.2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Έξυπνο σύστημα μετακινήσεων στην Θεσσαλονίκη
#1
Ο επιβάτης θα σχεδιάζει τη διαδρομή που θα ακολουθεί

Τη δυνατότητα να σχεδιάζουν οι ίδιοι οι πολίτες τις μετακινήσεις τους, έχοντας πρόσβαση σε πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών, δίνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών, μέσα από ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

Το έργο «Ευφυές σύστημα διαχείρισης αστικής κινητικότητας και ελέγχου κυκλοφορίας για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος στην κεντρική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», υλοποιεί κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν το ΣΑΣΘ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Institute of Transport Economics (ΤΟΙ) που εδρεύει στο Όσλο της Νορβηγίας.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει την κυκλοφορία, θα ενημερώνεται δυναμικά για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης και θα επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει τη μετακίνησή του, με έμφαση στις λύσεις μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Πηγή είδησης / Newsbeast.gr
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/13...ssaloniki/
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: Mercedes_Amg_Logo_4.jpg]

Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)