Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Τα πρωτα χρονια ανανεωσης του στολου της ΣΕΠ-ΕΑΣ απο τα λεωφορεια των 80's στα 90's
#19
(12-01-2011, 06:52 PM)Konstantinos [Mercedes Benz]. Έγραψε: Βεβαια και αν θυμασε ειχε αποφασιστει τοτε τα λεωφορεια της δεκαετιας του 80' να εναρμονιστουν σε χρωματισμο με αυτα του 90' και αλλαζε σταδιακα και σε αυτα ο χρωματισμος γκρι ποδια και μπλε γραμμη κατω απο τα παραθυρα και μπλε ποδια μπλε γραμμη κατω απο τα παραθυρα.

Όντως έτσι είναι. Τα Magirus Deutz, Ikarus και Volvo ("Δεινόσαυροι") είχαν βαφτεί σε νέο χρωματισμό σε δύο παραλλαγές. Βασικό χρώμα ήταν το άσπρο, με μια γαλάζια λεπτή λωρίδα περιμετρικά γύρω από τα παράθυρα. Η πρώτη παραλαγή μετά είχε γκρι ποδιά και προφυλακτήρες, ενώ η δεύτερη λευκούς προφυλακτήρες, ενώ η ποδιά ήταν γαλάζια στο πάνω μέρος και άσπρη στο κάτω.

Όσον αφορά την γενιά του '94, κάθε τύπος είχε άλλη εφαρμογή του χρωματισμού:

MB O405N1 εργοστασιακά: Το γαλάζιο ήταν στους προφυλακτήρες, τις ποδιές, μια γαλάζια λωρίδα περιμετρικά ακριβώς κάτω από τα παράθυρα, και ίσου περίπου πάχους μπλε λωρίδες πάνω από τα παράθυρα στα πλάγια μόνο (όχι μπρος και πίσω). Ήταν τα μόνα που δεν είχαν γκρι στον χρωματισμό τους.

Βεργίνες: Οι προφυλακτήρες και η ποδιά ήταν ανοικτό γκρι. Σε σχέση με τα εργοστασιακά, η λωρίδα κάτω από τα παράθυρα ήταν λίγο πιο φαρδιά, ενώ αυτή πάνω από τα παράθυρα πιο λεπτή και ανάγλυφη.

Neoplan: Πάλι γρι ποδιά (πιο σκούρα από τις Βεργίνες), γαλάζιο περιμετρικά κάτω από τα παράθυρα, και δύο ίσου πάχους λεπτές γαλάζιες λωρίδες περιμετρικά πάνω από τα παράθυρα

Van Hool: Όπως οι Βεργίνες, αλλά πάνω από τα παράθυρα οι γαλάζιες λωρίδες ήταν τρεις, όχι ανάγλυφες, η πάνω πιο χοντρή, η μεσαία λεπτότερη και η κάτω αρκετά πιο λεπτή.

DenOudsten: Σκούρα γκρι ποδιά και προφυλακτήρες, χοντρή γαλάζια λωρίδα περιμετρικά κάτω από τα παράθυρα (πιο κάτω σε σχέση με τα Mercedes και Van Hool) ενώ πάνω από τα παράθυρα οι γαλάζιες λωρίδες ήταν δύο, η πάνω πιο φαρδιά από την κάτω.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Τα πρωτα χρονια ανανεωσης του στολου της ΣΕΠ-ΕΑΣ απο τα λεωφορεια των 80's στα 90's - από panos81 - 13-01-2011, 04:30 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)