Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 3.29 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ
#1
Πράσινο φως δόθηκε για την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο της τηλεματικής στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, κατόπιν στενής συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στην ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία) και στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) για την πληροφόρηση των επιβατών και την διαχείριση του στόλου τους με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς επίσης και από το κινητό τους τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

«Το έργο θα αναβαθμίσει ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας.
Απάντηση
#2
Ναι καλά... για να πληροφορούν τι; Πού είναι παρκαρισμένο το λεωφορείο μέσα στο αμαξοστάσιο; Ή τι καφέ πίνει ο κάθε συνδικαλιστής που παριστάνει ότι δήθεν κόπτεται "για το καλό των συναδέλφων και του επιβατικού κοινού", όπως λέγεται κωσμιότερα το "τον νοιάζει μόνο η πάρτη του"; Η τηλεματική έχει νόημα όταν υπάρχουν λεωφορεία σε κυκλοφορία, όχι μαντρωμένα στα αμαξοστάσια.
Απάντηση
#3
Ποσα χρονια λενε για την τηλεματικη στα ΜΜΜ της Αθηνας??? Αλλα τοσα θα περιμενουμε χαχαχαχ
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#4
ΕΛΕΟΣ είστε και στην Αθήνα και ακόμα δεν έχετε τηλεματική εδώ έχει η Θεσσάλονικη, η Λάρισα και η Κέρκυρα και η Αθήνα δεν έχει που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος.
Απάντηση
#5
Και ο Βόλος επίσης. Και η δημοτική συγκοινωνία του Βύρωνα. Και νομίζω και το Περιστέρι.
Απάντηση
#6
(16-12-2010, 07:58 PM)GiannisB Έγραψε: ΕΛΕΟΣ είστε και στην Αθήνα και ακόμα δεν έχετε τηλεματική εδώ έχει η Θεσσάλονικη, η Λάρισα και η Κέρκυρα και η Αθήνα δεν έχει που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος.

Φιλε μου στην Ελλαδα ζεις χαλαρα και με το πασο θα φτιαχτουν ολα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#7
(17-12-2010, 10:39 AM)Konstantinos [Mercedes Benz]. Έγραψε: Φιλε μου στην Ελλαδα ζεις χαλαρα και με το πασο θα φτιαχτουν ολα.

εχουμε ΜΕΤΡΟ Tongue!!!! περα απο την πλακα "βρακι δεν εχει ο κ#λος μας, λουλουδια θελει ο π#@$@ς μας"!!!!!AngryAngry
ΑΣΣΟΣ κ πασης Ελλαδος...-1-
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Madata.gr] ΟΑΣΑ: Στο τελικό στάδιο το έργο της τηλεματικής Konstantinos MercedesBenz 1 2.740 02-06-2011, 09:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ELBO O405GN

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)