Αξιολόγηση Θέματος:
  • 8 Ψήφοι - 3.13 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΑΥΓΗ] Σχέδια για δημοτική συγκοινωνία χωρίς προϋποθέσεις
#1
Δημοτική συγκοινωνία μελετά να ξεκινήσει προεκλογικά ο Δήμος Αθηναίων στο 7ο Διαμέρισμα, με μια πρόχειρη όμως και γεμάτη ελλείψεις έρευνα. Την έρευνα αυτή, που διενήργησε το ΕΜΠ ύστερα από προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων, παρουσίασε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο καθηγητής κ. Σταθόπουλος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε αντικείμενο κριτικής ακόμη και από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Κακλαμάνη.

Για προεκλογικό πυροτέχνημα κάνει λόγο η "Ανοιχτή Πόλη"
Σύμφωνα με την έρευνα, το 7ο Διαμέρισμα -Αμπελόκηποι, Πολύγωνο και γύρω περιοχές- επελέγη λόγω του έντονου ανάγλυφού του και της μη επαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης. Προτείνονται τρεις εναλλακτικές διαδρομές: Αμπελόκηποι-Πανόρμου-Κατεχάκη, Κατεχάκη-Ερυθρός Σταυρός- Ελληνορώσων-Δημοτικό Κολυμβητήριο, Αμπελόκηποι- Ελευθέριος Βενιζέλος (περιοχή στο 7ο διαμέρισμα). Στόχος είναι δε να εξυπηρετούνται ειδικές ομάδες, όπως άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένοι.

Εκεί, ωστόσο, σταματούν και τα συγκεκριμένα σημεία της έρευνας. Δεν έχει γίνει καμία εκτίμηση τόσο για το κόστος της επένδυσης όσο και για το όφελος από την εφαρμογή της δημοτικής συγκοινωνίας, ενώ δεν υπάρχουν καν τα οχήματα που θα χρειαστούν. Ο αναπληρωτής δήμαρχος Χρ. Ακριτίδης ανέφερε αόριστα ότι ο δήμος θέλει να αποκτήσει τον εξοπλισμό χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες (ενδεχομένως και με δανεισμό των οχημάτων από τον ΟΑΣΑ). Υποστήριξε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει εισιτήριο και ότι το ωράριο θα είναι ευέλικτο και θα επιλεγεί ύστερα από διαβούλευση με τους πολίτες.

Τον κίνδυνο το ζήτημα να εξελιχθεί σε προεκλογικό πυροτέχνημα, εφόσον δεν υπάρχει αναλυτική μελέτη και ούτε κατά προσέγγιση ανίχνευση του κόστους, υπογράμμισε ο Ρήγας Αξελός. "Είναι λίγο "πονηρή" η στιγμή που συζητάμε αυτό το σύστημα", τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

Νωρίτερα, στην προ ημερησίας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο Ρήγας Αξελός έθεσε εκ μέρους της "Ανοιχτής Πόλης" το ζήτημα της άρνησης του ΥΠΕΚΑ να συναντηθεί με την επιτροπή πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα. Ο ίδιος κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει ενεργητικές πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε οι φορείς της πόλης να αποκτήσουν στοιχειώδη πρόσβαση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Μ.Γ.
Απάντηση
#2
Ωχ ωχ αρχιζουν τα οργανα. Αυτο που φημολογειται εντονα σαν να αρχιζει να παιρνει σαρκα και οστα......
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsNow] Κόρνες και… φωνές για τη δημοτική συγκοινωνία στο Μαρούσι Konstantinos MercedesBenz 0 1.819 10-05-2012, 09:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)